ქიშმიშიანი კექსის ყველაზე მარტივი რეცეპტი.

კეფირის გამოყენება საკონდიტრო ნაწარმში ბევრი დიასახლისის ჰობია, რომლებმაც არა მარტო გემრიელი, არამედ სწრაფად გამოცხობაც იციან. ერთი ჭიქა კეფირით შესაძლებელია უამრავი პატარა კექსების ან ქიშმიშიანი პეროგის გამოცხობა ისე, რომ დიდ დროს არ დაკარგავთ.

კეფირის ცომი ისხმება ფორმაზე, არ სჭირდება მაცივარში ჩადება ან გათხელება და ცხვება ფუმფულა და ჰაეროვანი ნამცხვარი, რომელიც ვიზუალურადაც მშვენიერია.

ქიშმიშიანი კექსი

შემადგენლობა

კვერცხი 2 ცალი.

ხორბლის ფქვილი 2 ჭიქა

კეფირი 1 ჭიქა

შაქარი 1 ჭიქა

საცხობი პუდრი(გამაფხვიერებელი) 10 გ

ვანილინი გემოვნებით

ქიშმიში 100 გ

კარაქი 1 ს/კ.

მომზადება

ათქვიფეთ მიქსერით კვერცხი, შაქარი და კეფირი, აურიეთ, დაამატეთ ცოტ-ცოტა ფქვილი, გამაფხვიერებელი, ვანილი და ქიშმიში.

ცხიმწასმულ ფორმაზე დაასხით ცომი, გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 30-35 წუთი. მზაობა შეამოწმეთ ასანთის ღერით, თუ ცომი არ ამოჰყვა, გამოდგით ღუმელიდან.

შეგიძლიათ მოაყაროთ შაქრის პუდრი ან მოასხათ მინანქარი. მეგობრებსაც გაახარებთ ამ რეცეპტს თუ გაუზიარებთ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*