დედამთილმაც კი მთხოვა ამ სალათის რეცეპტი! ძალიან წარმატებული კომბინაციაა!

by ekaterine

ქათმის სალათი ბერძნული კაკლით

ინგრედიენტები

ჭარხალი 3 ც

სტაფილო 2 ც

მყარი ყველი 100 გრ

ნიგოზი 50 გრ

ქათმის ფილე 200 გრ

ქლიავი 30 გრ

ნიორი 3 კბილი

მაიონეზი 100 გრ

მომზადება

დავიწყოთ ინგრედიენტების მომზადებით. უპირველეს ყოვლისა, მოვხარშოთ სტაფილო და ჭარხალი, გავაციოთ და გააცალეთ კანი. ცალკე მოშუშეთ ქათმის ფილე. გარეცხეთ ქლიავი, დაასხით მდუღარე წყალი, გადაწურეთ, გააშრეთ და დაჭერით პატარა ნაჭრებად.

ჭარხალი გახეხეთ უხეშ სახეხზე და განათავსეთ ნახევარი თეფშზე. გაატარეთ ნიორი პრესში და შეურიეთ მაიონეზს. ჭარხლის ფენას წაუსვით.

.ქათმის ფილე დაჭერით პატარა ზოლებად, დაუმატეთ მაიონეზი ნიორთან და დაჭრილ ნიგოზთან ერთად. წაუსვით ნარევი მეორე ფენად.

სტაფილო და მაგარი ყველი გახეხეთ უხეშ სახეხზე, აურიეთ ერთმანეთში და შემდეგი ფენა მოაყარეთ სალათს. წაუსვით მასაც მაიონეზი.

დაჭრილი ქლიავი შემდეგი ფენის ადგილს დაიკავებს. მსუბუქად დააწექით კოვზით ისე, რომ ის სოუსში ჩაიძიროს.

გამოიყენეთ დარჩენილი ჭარხალი, რომ დაფაროს მთელი სალათი. დაამშვენეთ სალათი დარჩენილი მაიონეზითა და ნიგოზით.
იმის ნაცვლად, რომ მოხარშოთ ბოსტნეული ქათმისა და ქლიავის სალათისთვის, შეგიძლიათ გამოაცხოთ. ჭარხლისა და სტაფილოს გემო უფრო მდიდარი იქნება და ვიტამინები წყალში არ დაიკარგება. მხოლოდ ერთი მინუსია: ბოსტნეულს დიდხანს სჭირდება გამოცხობა. უმჯობესია ამაზე წინასწარ იზრუნოთ.

 

 

Related Articles