ღვეზელი ხორცით: ყველაზე მსუბუქი ცომი უგემრიელესი შიგთავსით
ინგრედიენტები
2 ს.კ. შაქარი
1 ს.კ. ფქვილი
20 გრ საფუარი
50 მლ წყალი
2 კვერცხი
1 ჩ.კ. მარილი
200 მლ რძე
40 მლ ზეთი
60 გრ კარაქი
700 გრ ფქვილი
600 გრ ძროხის ხორცი
1 ხახვი
1 კბილი ნიორი
მომზადება
საფუარს დავამატოთ შაქარი, თბილი წყალი და ცოტა ფქვილი. შემდეგ, თქვენ უნდა აურიოთ ყველაფერი კარგად და დატოვოთ 15 წუთის განმავლობაში.
ამ დროის განმავლობაში, ჩვენ მოვამზადებთ შევსებას. წვრილად დაჭრილი ხახვი შეწვით ტაფაში ზეთში. შემდეგ დაამატეთ ფარში და მარილი და წიწაკა გემოვნებით. მთავარია ზედმეტი არ მოგივიდეთ. გადმოდგით ცეცხლიდან, როდესაც ხორცი მზად იქნება არ უნდა გამოშრეს.
ამის შემდეგ, აფუებულ ცომს შეიძლება დაემატოს თბილი რძე, კვერცხი, მარილი და ზეთი.
ცომის თხევადი ნაწილის საფუძვლიანი შერევის შემდეგ დაამატეთ 600 გრ ფქვილი. მოზილეთ ცომი.
დარჩენილი 100 გრ ფქვილი დაყარეთ სამუშაო ზედაპირზე, ზედ დადეთ ჯერ კიდევ თხელი ცომი. მოზილეთ იგი და ცოტა ხნის შემდეგ დაამატეთ რბილი კარაქი, შემდეგ მოზილეთ კიდევ 10 წუთი.
ცომი უნდა იყოს წებოვანი, მაგრამ ხელებზე ზედმეტად არ უნდა ეკვრებოდეს.
მოათავსეთ ცომი თბილ ადგილას დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში, დააფარეთ პირსახოცი. იგი უნდა გაიზარდოს და გაორმაგდეს ზომაში.
ცომი უნდა დაიყოს 140 გ მასის ნაჭრებად და ბურთულებად დამრგვალდეს.
თითოეული ბურთი თხლად გააბრტყელეთ, შემდეგ გაჭერით შუაზე. წაუსვით ზედაპირს კეტჩუპი და ზემოდან მოათავსეთ შიგთავსი. ასევე შეგიძლიათ დაახეხოთ ყველი. შემდეგ თითოეული ნახევარი რქებივით დაატრიალეთ.
მოათავსეთ გადახვეული ცომები მრგვალ ფორმაში გვირილის ფორმით, ზემოდან წაუსვით კვერცხის გული და მოაყარეთ სეზამის თესლი. თქვენ უნდა გამოაცხოთ 40 წუთის განმავლობაში 170 გრადუსის ტემპერატურაზე.