მსოფლიოს მასშტაბით მილიონობით ადამიანი არ იშურებს კომპლიმენტებს ავტორისთვის.

by ekaterine

ღუმელში გამომცხვარი ვაშლის ღვეზელი

არსებობს მოსაზრება, რომ ეს ვაშლის ღვეზელი გერმანელი მცხობელის ქმნილებაა. მისი საოცარი ტექსტურა, ტკბილი შემავსებელი, მშვენიერი არომატი – ეს არის რაღაც, რისთვისაც გსურთ კვლავ და კვლავ დაუბრუნდეთ რეცეპტს.

ინგრედიენტები

კვერცხი 4 ცალი

რძე 2/3 ჭიქა

ვანილის ექსტრაქტი 1/2 ჩ / კ

ხორბლის ფქვილი 1/2 ჭიქა

დარიჩინი 1 ჩ / კ

შაქარი 4 ს.კ.

კარაქი 50 გრ

ვაშლი 2 ცალი

ლიმონი 0,5 ცალი

შაქრის პუდრა 1 ს.კ.

მომზადება

ათქვიფეთ კვერცხი. ჩაასხით რძე. განაგრძეთ თქვეფა, დაამატეთ 1 მწიკვი დარიჩინის და ვანილის ექსტრაქტი. შემდეგ დაამატეთ ფქვილი. აურიეთ და გვერდზე გადადეთ.

შეურიეთ შაქარი და დარიჩინი.

გაასუფთავეთ ვაშლი. ამოიღეთ შუა ნაწილი. ხილი დავჭრათ თხელ ნაჭრებად.

გაადნეთ კარაქი ტაფაში. დაამატეთ შაქარი და ვაშლი. აურიეთ 3 წუთის განმავლობაში.

ვაშლებს დაასხით ცომი. განათავსეთ ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში 220 ° C ტემპერატურაზე. მზა ნამცხვარს მოაყარეთ შაქრის პუდრა. მორთეთ ლიმონის ნაჭრებით.

გაითვალისწინეთ, რომ ცომს არ სჭირდება შაქრის დამატება. ამის ნაცვლად, თქვენ ვაშლებს აკარამელიზირებთ. ეს კომბინაცია ცომეულში არ არის ძალიან გავრცელებული. მაგრამ ეჭვები გვერდზე გადადეთ – ყოველთვის გემრიელია. კიდევ ერთი ვაშლის ღვეზელი? არა, ეს არის მომგებიანი დესერტი ჩაისთვის. გააზიარეთ რეცეპტი თქვენს გვერდზე და გამოაცხვეთ დესერტი რეგულარულად.

Related Articles