ფენოვანი ცომი საფუარის გარეშე
ფენოვანი უსაფუვრო ცომი ან საფუარიანი ცომი ძალიან ხშირად გამოიყენება ცხობისას: მისი საშუალებით შეგიძლიათ მიირთვათ უგემრიელესი კრუასანები ან ხორციანი ღვეზელი. ასეთ ცომს შედარებით სწრაფად ამზადებენ, შემდეგ კი მოკლე დროში აცხობენ. შედეგად, მიიღებთ ხრაშუნა, წითელ და რბილ პროდუქტებს.
ფუნთუშეულის მომზადების კლასიკური რეცეპტი მოიცავს ხანგრძლივ ეტაპებს. საბედნიეროდ, რაც ეს რეცეპტი აღმოვაჩინეთ 10 წუთში ფენოვანი ცომი მზადაა!
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 500 გრ
მარგარინი 200 გრ
კვერცხის გული 1 ც
კეფირი 100 მლ
მარილი 1 მწიკვი
მომზადება
ფქვილს დაამატეთ დარბილებული მარგარინი (შეგიძლიათ გამოიყენოთ კარაქი), ასრისეთ ხელებით, მოაყარეთ მარილი.
ჩაასხით კეფირი და დაამატეთ კვერცხის გული, მოზილეთ ცომი. ცომის გამოყენება შეგიძლიათ დაუყოვნებლივ, მაგრამ უმჯობესია შედოთ მაცივარში 10-15 წუთის განმავლობაში ცელოფნის შეფუთვაში გახვეული.
ამ ცომით მინიმუმ 3 ტაფა ჰაეროვანი ორცხობილა გაკეთდება. კარგი არგუმენტია რეცეპტის შესანახად და გამოსაყენებლად!