პეკინის კომბოსტოს რულეტები
ცხოვრება გვიჩვენებს, რომ გამოცდილი მზარეულისთვის შეუძლებელი არაფერია. ჩინური კომბოსტო – ბევრი ჯანსაღი სალათის შეუცვლელი ინგრედიენტია. შემწვარი ჩინური კომბოსტოს რულეტები ახალი სიტყვაა ცხელ კერძებში.
შეარჩიეთ კომბოსტოს უფრო დიდი თავი: მნიშვნელოვანია რაც შეიძლება მეტი განიერი ფოთლის მიღება. შევსებისთვის საჭიროა ხორციანი ჯიშის პომიდორი. თუ ისინი ჭრილში ძალიან წვნიანი აღმოჩნდა, მოათავსეთ დაჭრილი კუბურები თეფშზე ქაღალდის ხელსახოცზე, ზედმეტი ტენიანობის მოსაცილებლად.
ინგრედიენტები
პეკინის კომბოსტო 1 კგ
კვერცხი 4 ცალი
ხორბლის ფქვილი 3 ს.კ.
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით
მზესუმზირის ზეთი 2 ს.კ.
პომიდორი 2 ც
მყარი ყველი 200 გრ
მწვანილი 1 კონა
არაჟანი 3 ს.კ.
მომზადება
გააცალკევეთ კომბოსტოს ფოთლები, მოაჭერით სქელი ნაწილები. მსუბუქად დაბეჟეთ სამზარეულოს ჩაქუჩით.
კვერცხს მოაყარეთ მარილი და პილპილი, დაამატეთ ფქვილი და ათქვიფეთ კარგად.
თითოეული კომბოსტოს ფოთოლი ჩადეთ ცომში და შეწვით მზესუმზირის ზეთში ერთი წუთით ორივე მხრიდან. მოათავსეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ ზედმეტი ზეთი შეიწოვოს. შემდეგ დააწყვეთ თეფშზე, რომ ფოთლები დარბილდეს.
დაჭერით პომიდორი შუაზე, ამოიღეთ თესლი კოვზით. დარჩენილი რბილობი დავჭრათ კუბიკებად. გახეხეთ ყველი წვრილ სახეხზე, შეურიეთ დაჭრილ მწვანილებს და არაჟანს. შეანელეთ გემოვნებით და აურიეთ.
მოათავსეთ კომბოსტოს შემწვარი ფოთლის კიდეზე ცოტაოდენი შევსება, გადაახვიეთ. მოათავსეთ ფართო ლანგარზე და მიირთვით.
რა თქმა უნდა, რულეტების შევსება შეგიძლიათ თქვენი გემოვნებით შეარჩიოთ. ნუ დაგავიწყდებათ, უთხრათ თქვენს მეგობრებს თქვენი კულინარიული აღმოჩენის შესახებ და გაგვიზიარეთ თქვენი შთაბეჭდილებები რეცეპტზე კომენტარებში!