ჩასასხმელი ღვეზელი კეფირით
ჩვენი დღევანდელი ვერსიაა – ნაზი ფეტა, ალუბლისფერი პომიდორი, პიკანტური ზეთისხილი, სურნელოვანი რეჰანი და წვნიანი ლორი. გრძნობთ ხმელთაშუაზღვის გავლენას? ეს არის ტიპიური, ბერძნული საკვების ნაკრები!
უბრალოდ შევურევთ ინგრედიენტებს, ჩავასხამთ საცხობ ფორმაში და ვათავსებთ ღუმელში.
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 250 გრ
კვერცხი 2 ცალი
პარმეზანი 30 გრ
კეფირი 200 მლ
კარაქი 50 გრ
ყველი ფეტა 200 გრ
პომიდორი ჩერი 100 გრ
ზეთისხილი 50 გრ
რეჰანი 0,5 კოვზი
ლორი 100 გრ
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით
გამაფხვიერებელი 1 ჩ.კ.
მომზადება
შეურიეთ ფქვილი, საცხობი ფხვნილი, მარილი, შავი პილპილი და გახეხილი პარმეზანი. ცალკე კონტეინერში შეურიეთ კვერცხი, კეფირი და გამდნარი კარაქი. შეუთავსეთ ორივე ნარევი, კარგად აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
დავჭრათ ფეტა და ლორი პატარა კუბიკებად, დავჭრათ ზეთისხილი და რეჰანი, პომიდორი გავჭრათ შუაზე. ცომს დაამატეთ მომზადებული ინგრედიენტები და ნაზად აურიეთ და ცომი ჩაასხით ცხიმწასმულ ტაფაში. აცხვეთ 180 გრადუსზე 40 წუთის განმავლობაში. გამოიყენეთ კბილის ჩხირი, რომ შეამოწმოთ ნამცხვრის მზადყოფნა.
ღვეზელი ასევე შეგიძლიათ მოამზადოთ შიგთავსით. დაუმატეთ მას მოხარშული ქათმის ხორცი, სოკო, მარცვლოვანი ხაჭო და უფრო მეტი მწვანილი და მიიღეთ სრულიად განსხვავებული ღვეზელი ახალი გემოთი. გემრიელად მიირთვით!