ბადრიჯანმა ბევრი ზეთი რომ არ შეიწოვოს, ერთ ხრიკს ვიყენებ. გულსართზე ხომ უბრალოდ ვგიჟდები.

by ekaterine

 

ნიგვზიანი ბადრიჯანი

დაჭრილი ბადრიჯანი ნიგვზის გულსართით ჰგავს თქვენს საყვარელ ლურჯ რულეტებს, მხოლოდ უფრო გემრიელი, მარტივი და სწრაფია. მინიმალურ დროს ვატარებ ამ საოცარი საჭმლის მომზადებაში. მაგრამ ზუსტად ვიცი რომ ეს კერძი პირველი გაფრინდებ მაგიდიდან!

ბადრიჯნის მომზადება რთული საქმე არ არის. ნება მომეცით გითხრათ ერთი საიდუმლო: პასტის მოსამზადებლად უმჯობესია გამოიყენოთ მაიონეზი. კერძი ყველაზე გემრიელი გამოდის.

ინგრედიენტები

ბადრიჯანი 3 ცალი

კვერცხი 2 ცალი

კაკალი 200 გრ

მაიონეზი 100 გრ

ნიორი 5 კბილი

ქინძი 1 კონა

ხახვი 0,25 ცალი

ლიმონის წვენი 2 ს.კ.

მარილი 1 ჩ / კ

ხმელი სუნელი 0.5 ჩ.კ.

ქინძი 0.5 ჩ.კ.

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მომზადება

დაჭერით ბადრიჯნები 7-8 მმ რგოლებად. გადაიტანეთ დამარილებულ წყალში და გააჩერეთ 30 წუთით. ამის შემდეგ, ამოიღეთ და გაწურეთ.

ათქვიფეთ კვერცხ და დაასხით ბადრიჯანს, აურიეთ და გააჩერეთ 10-15 წუთი.

ამასობაში მოამზადეთ გულსართი. ბლენდერში ჩაასხით 100 მლ წყალი, დაუმატეთ ხახვი, ქინძი, ლიმონის წვენი, ნიორი, მაიონეზი, ნიგოზი, მარილი და სანელებლები. ათქვიფეთ ინგრედიენტები ფაფის კონსისტენციამდე. გააგზავნეთ პასტა მაცივარში გასქელებლად.

შეწვით ბადრიჯები ორივე მხრიდან მცენარეულ ზეთში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. განათავსეთ ქაღალდის ხელსახოცზე.~

გულსართი მოატავსეთ შემწვარ რგოლებზე და გადაკეცეთ.

ალბათ იკითხავთ, რატომ ავურიეთ კვერცხი ბადრიჯანს? ამ ხრიკის წყალობით, ბოსტნეული შეწვის პროცესში ბევრ ზეთს არ იწოვს. ასე მიიღებთ ბადრიჯნის უგემრიელეს საუზმეს!

Related Articles