წიწაკა კომბოსტოს ფარშით – დედამთილის რეცეპტის მიხედვით
კერძი ძალიან ჯანსაღი და გემრიელია. თუმცა, მომზადება არც ისე რთულია, როგორც ერთი შეხედვით ჩანს. ამიტომ, ჩვენ ეჭვი არ გვეპარება, რომ ეს თქვენი ერთ-ერთი საყვარელი რეცეპტი გახდება.
ინგრედიენტები
35 ბულგარული წიწაკა
3 კგ კომბოსტო
1 კონა კამა
1 ცხარე წიწაკა
2 სტაფილო
13 კბილი. ნიორი
1 კონა ოხრახუში
1 ლიტრი წყალი
2 ს.კ. მარილი
1 ჭიქა შაქარი
0.5 ჭიქა მზესუმზირის ზეთი
0.5 ჭიქა ძმარი
მომზადება
ამოაცალეთ წიწაკას თესლები, დაასხით 8 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გადაასხით წყალი კონტეინერში, დაამატეთ მარილი, შაქარი, ძმარი, მზესუმზირის ზეთი და მიიყვანეთ ადუღებამდე.
შემდეგ, თქვენ უნდა დაჭრათ კომბოსტო და სტაფილო და შეურიეთ ერთად, დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი, ნიორი და ცხარე წიწაკა, მარილი და აურიეთ.
ამის შემდეგ, წიწაკას ვტენით კომბოსტოს ფარშით, ფრთხილად ვაწყობთ სუფთა ქილებში და ვავსებთ მარილწყალით. დააფარეთ სახურავები და ნახევარი საათის განმავლობაში გაუკეთეთ სტერილიზაცია.
ბოლოს მოხუფეთ, გადაატრილეთ ქილები და ასე დატოვეთ გაგრილებამდე. გემრიელად მიირთვით!