ვაშლის ფუნთუშები ბებიას რეცეპტით. ის წლების განმავლობაში მუშაობდა სკოლის კაფეტერიაში. ამ ფუნთუშების გემოს ვერ დაივიწყებ მთელი ცხოვრება.

by ekaterine

საფუვრიანი ცომის ვაშლის ფუნთუშები ნამდვილი აღმოჩენაა. ისეთი ფუმფულაა, პირში მოხვედრისთანავე დნება. გირჩევთ ნახევარი საათი მოძენოთ დრო და ორი დრით ისიამოვნოთ მიღებული შედეგით.

ვაშლის ფუნთუშები საფუვრიანი ცომისგან

ინგრედიენტები

რძე 1 ჭიქა.

ხორბლის ფქვილი 3,5 ჭიქა.

საფუარი 4 გრ

შაქარი 6 ს.კ.

კარაქი 40 გ

კვერცხი 1 ც.

ვაშლი 800 გრ

ლიმონი. 0.5 ც.

ქიშმიში, დარიჩინი, მარილი, ვანილი გემოვნებით.

მომზადება

ღრმა კონტეინერში, შეურიეთ ნელ-თბილი რძე, საფუარი და 3 ს.კ შაქარი. მიღებული ნაზავი 10 წუთის განმავლობაში დატოვეთ.

დაამატეთ მარილი და რბილი კარაქი. შემდეგ მიღებული ცომი ხელებით მოზილეთ,  კარგად დაამუშავეთ სამუშაო ზედაპირზე.  გახდება რბილი, არ მიეკვრება ხელებს. ცომი დააბრუნეთ თასში, გადააფარეთ და დატოვეთ  1-2 საათის განმავლობაში. ის გაიზრდება მოცულობაში მინიმუმ 2 ჯერ.

იმავდროულად, მოამზადეთ გულსართი. ვაშლს მოაცილეთ კანი და დაჭერით პატარა ზომის კუბიკებად. მოთუშეთ ტაფაზე საშუალო ზომის ცეცხლზე, მოაყარეთ დარჩენილი შაქარი, დაასხით ლიმონის წვენი და სურვილის შემთხვევაში დაამატეთ ქიშმიში. როცა სითხე აორთქლდება, 20 წუთის შემდეგ, დაამატეთ დარიჩინი. დატოვეთ ვაშლი, რომ გაგრილდეს სახურავის ქვეშ. სანამ ვაშლი გაცივდება, გადმოიღეთ თასიდან ცომი, გაყავით იგი პატარა ერთი ზომის გუნდებად.

გამზადებული გუნდები დატოვეთ კიდევ 15 წუთი. შემდეგ, ოდნავ გაათხელეთ, ცენტრში მოათავსეთ ვაშლის მასა და დაამრგვალეთ.

დააფარეთ 15 წუთით, რომ კიდევ გაფუვდეს, შემდეგ მოათავსეთ საცხობ ფორმაზე. შემდეგ წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი, მოაყარეთ შაქარი. გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 15-20 წუთის განმავლობაში. მიიტანეთ სუფრასთან ოდნავ შეგრილებული.

შეგიძლიათ ასეთი ზომიერად ტკბილი ფუნთუშით წაიხემსოთ ყავასთან ერთად. გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს და მოხარული ვიქნებით, თუ გაგვიზიარებთ თქვენს შთაბეჭდილებებს კომენტარებში.

Related Articles