ყველას, ვინც დააგემოვნა ეს გერმანული ტორტი, შეუძლია წარმოიდგინოს, როგორ გამოიყურება ღრუბლები! ეს არის ძალიან მსუბუქი, ფუმფულა და დაფარულია კარამელიზებული ქოქოსის ფანტელის ხრაშუნა ფენით. გამოცხობის შემდეგ, ნამცხვარი დაფარულია პუდინგისა და ვარდისფერი არომატული ქოქოსის ფანტელის ფენით. ძალიან მარტივად და ძალიან სწრაფად ცხვება. მომზადების დროს პუდინგს ახალი ხილის გემოს მისაცემად შეგიძლიათ დაამატოთ გახეხილი ლიმონის ქერქი.
ტორტი “ღრუბელი”
ინგრედიენტები
კვერცხი 2 ცალი
შაქარი 200 გრ.
გაზიანი წყალი 100 მლ.
მზესუმზირის ზეთი. 100 მლ.
ხორბლის ფქვილი. 200 გრ.
გამაფხვიერებელი .8 გ.
ვანილის შაქარი .8 გ.
ვანილის პუდინგი. 40 გრ.
რძე. 400 მლ.
ქოქოსის ფანტელები. 50 გრ.
მომზადება
ათქვიფეთ კვერცხი ვანილის შაქრით 5 წუთის განმავლობაში. ჩაასხით მცენარეული ზეთი, გაზიანი წყალი, აურიეთ და ათქვიფეთ.
ფქვილი გამაფხვიერებლით კვერცხის ნაზავში ჩაყარეთ და მიქსერით ათქვიფეთ, სანამ თხევადი პიურეს თანმიმდევრულობას მიაღწევს.
დაფარეთ 25 x 20 სმ ზომის საცხობი ფორმა პერგამენტით, დაასხით ცომი მასში და გააგზავნეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 200 გრადუსზე 20-25 წუთის განმავლობაში.
მოხალეთ 50 გ ქოქოსი მშრალ ტაფაში, სანამ არ გახდება ღია ყავისფერი. შემდეგი, მოხარშეთ ვანილის პუდინგი, როგორც მითითებულია ინსტრუქციებში, რისთვისაც აიღეთ 400 მლ რძე.
მზა ნამცხვარს დაუყოვნებლივ დაასხით ცხელი პუდინგი და მოაყარეთ ქოქოსი. გააციეთ ნამცხვარი ჯერ ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ მაცივარში მინიმუმ 1 საათის განმავლობაში. ნაჭრებად დაჭერით და მიირთვით.
საღამო მეგობრებთან ერთად, ჭიქა ჩაის ან ყავის დასალევად, საუკეთესო საშუალებაა განტვირთვისთვის და პოზიტიური ემოციებით დასატვირთად.