გთავაზობთ დესერტის გაუმჯობესებულ რეცეპტს არაჟნის კრემით და შავი ქლიაბით, რომელიც დიდსაც და ატარსაც ძალიან უყვარდა, მას ხშირად აცხობდნენ დღესასწაულებზე.
ჩვენი დესერტისთვის, უბრალოდ წვრილად დაჭრილი ქლიავი და კაკალი, აურიეთ არაჟანში და გააციეთ. მერწმუნეთ, გემო შესანიშნავი ექნება. მოამზადეთ გემრიელი ინგრედიენტებისგან მომზადებული დესერტი – დელიკატესი, რომელიც გამოცდილია წლების განმავლობაში.
არაჟნის დესერტი შავი ქლიავით და ნიგვზით
ინგრედიენტები
არაჟანი 350 მლ
შავი ქლიავი 230 გრ
ნიგოზი 200 გრ
შაქრის ფხვნილი 150 გრ
ჟელატინი 2 ს.კ.
მომზადება
დაჭერით შავი ქლიავი და ნიგოზი.
დაასხით ჟელატინს ცივი წყალი და გახსენით მუდმივი მორევით ორთქლის აბაზანაზე. გააციეთ.
ათქვიფეთ არაჟანი შაქრის პუდრასთან ერთად. დაამატეთ ჟელატინი და კარგად ავურიოთ.
არაჟნის ნარევს შევურიოთ დაჭრილი ქლიავი და ნიგოზის მასა.
ჩაასხით ნარევი ფორმაში, დააფარეთ ცელოფანი და მოათავსეთ მაცივარში 2 საათის განმავლობაში.
გაალამაზეთ არაჩვეულებრივი არაჟნის დესერტი გახეხილი შოკოლადით. ტკბილის მოყვარულებისთვის, იგი შეიძლება მთლიანად იყოს დაფარული შოკოლადის მინანქრით. ძალიან ლამაზი გამოვა. უბრალოდ დააკვირდით, რომ შოკოლადი გაიყინოს. გემრიელად მიირთვით!