თხევადი ცომი ღვეზელებისთვის
ეს მრავალფეროვანი საკონდიტრო ცომის რეცეპტი დაგეხმარებათ, გამოაცხოთ ღვეზელი ნებისმიერი გულსართით: ხორცი, სოკო, კომბოსტო, ხილი ან სხვა რამ. ცომი არის რბილი და ნაზი.
ღვეზელებისთვის განკუთვნილი ცომის მომზადებისთვის, უმჯობესია გამოიყენოთ არაჟანი 15-20% ცხიმი. შეგიძლიათ არაჟნის ნახევარიც კი მაიონეზით შეცვალოთ, თუ ამ გემოვნებას ანიჭებთ უპირატესობას. ნებისმიერ შემთხვევაში, ცომი გამოვა იდეალური.
ინგრედიენტები
კვერცხი 3 ც
არაჟანი 300 გ
ხორბლის ფქვილი 120 გრ
მარილი 0.3 ჩ.კ.
გამაფხვიერებელი 10 გ
მომზადება
შეურიეთ არაჟანი და კვერცხი, მარილი და კარგად ავურიოთ, სანამ ერთგვაროვანი მასა არ გახდება.
აურიეთ ფქვილში გამაფხვიერებელი და აურიეთ კვერცხიან მასაში.
საცხობ ფორმას წაუსვით შიგნითა ზედაპირზე ცხიმი და ჩაასხით ცომის ნახევარი, ზემოდან თანაბრად გადაანაწილეთ თქვენთვის სასურველი გულსართი და დაასხით დარჩენილი ცომი.
გამოაცხვეთ 180 ° C ტემპერატურაზე დაახლოებით 35–40 წუთის განმავლობაში.
ღვეზელების ტკბილი შევსებისას დაამატეთ ცომში შაქარი და ვანილი გემოვნებით. თუ გსურთ კენკრის გამოყენება, დაამატეთ ცოტა სახამებელი, რომ ნამცხვრის გამოცხობისას ნამცხვარი არ გამოვიდეს ძალიან სველი.