ატმის და ნაღების არომატების ვარსკვლავური დუეტი ცნობილია მე -19 საუკუნიდან, როდესაც შეფმა ავგუსტ ესკოფიერმა მსოფლიო წარუდგინა თავისი ცნობილი მელბას დესერტი. თუ მასში ნაყინს შეცვლით სქელი იოგურტით, ჯემის ნაცვლად გამოიყენებთ დაკონსერვებული ატმის სიროფს და დაამატეთ რამდენიმე ნამცხვარს “ქალის თითები” , თქვენ მიიღებთ მშვენიერებას.
გეპატიჟებით დაეუფლეთ ხილის დესერტის მომზადებას, რომელსაც ერთდროულად ბავშვურად მარტივი და ელეგანტური შეიძლება ეწოდოს. ეს გამოიყურება როგორც ძვირადღირებული, მაგრამ არ საჭიროებს რაიმე აურზაურს ღუმელში, არც მაღალ კულინარიულ უნარს. ნახეთ საკუთარი თვალით!
იოგურტიანი დესერტი
ინგრედიენტები
დაკონსერვებული ატამი 600 გრ
იოგურტი 600 გრ
ნაღები 200 მლ
შაქრის ფხვნილი 80 გრ
ჟელატინი 35 გ
სავოიარდის პეჩენია 20 ცალი
ატმის სიროფი 650 მლ
პეჩენია გალეტი 100 გ
მომზადება
მოხსნადი ფორმის ფსკერზე გაშალეთ პერგამენტის ქაღალდი. დაასხით სიროფი სავოიარდის პეჩენიებს, როცა გაიჟღინთება, ფრთხილად მოათავსეთ ფორმაში ისე, რომ მთლიანად დაფაროს ფსკერი.
20 გრ ჟელატინი დაალბეთ 100 მლ ატმის სიროფში. სანამ ის გაფუვდება, ათქვიფეთ ნაღები, დაამატეთ შაქრის ფხვნილი. დატოვეთ ცოტა ხანს კრემი.
გაათბეთ ჟელატინი, სანამ ის მთლიანად გაიხსნება და როცა ოდნავ გაცივდება, შეურიეთ იოგურტს. შემდეგ თანდათანობით დაამატეთ ნაღები და ამ ყველაფერში აურიეთ დაჭრილი ატამი.
იოგურტის კრემი ატმით გადაანაწილეთ ნამცხვრების ფენაზე და დატოვეთ მაცივარში საათნახევრის განმავლობაში.
როდესაც იოგურტი გამკვრივდება, მოამზადეთ ატმის ჟელე: სიროფის 350 მლ-ში, გააცხელეთ 15 გრ ჟელატინი, რომ გაიხსნას. გააციეთ და დაასხით იოგურტის ფენაზე. დესერტი კვლავ შედგით მაცივარში, სანამ არ გამმკვრივდება (ამას დაახლოებით ერთი საათი დასჭირდება).
ბოლოს გამოიღეთ დესერტი მაცივრიდან და ზემოდან მოაყარეთ დაფხვნილი პეჩენია. გემრიელად მიირთვით!
იოგურტი ატამთან ერთად – ნაზი და ჰაეროვანი კომბინაცია. ამ შემთხვევაში, სასურველია ფერმენტირებული რძის პროდუქტი, როგორიცაა ბერძნული იოგურტი (რეგულარული სალათის ან დასალევი არ გამოიყენოთ). ექსტრემალურ შემთხვევებში, ის შეიძლება შეიცვალოს ცხიმიანი არაჟნით. იმისათვის, რომ ტკბილ კერძს კეთილშობილი გემო და არომატი მივცეთ, გირჩევთ, ერთი-ორი კოვზი კონიაკი დაამატოთ.