ლიმონის მურაბა
გსურთ მიიღოთ მაქსიმალური ვიტამინები წლის ყველაზე ცივ დროსაც კი? ლიმონი C ვიტამინის პირდაპირი წყაროა, რომლის შესახებაც ყველამ იცის. მაგრამ მხოლოდ იმიტომ, რომ ლიმონის ჭამა რთულია, ამიტომ წარმოგიდგენთ იდეალურ გამოსავალს – ლიმონის ჯემი.
ასეთი სამკურნალო საშუალება შეგიძლიათ დაამატოთ ნამცხვრებში და სხვა დესერტებში, ჩაისთან მიირთვათ, პურით ან უბრალოდ კოვზით მიირთვათ. ლიმონის ჯემის გემო არც თუ ისე ტკბილია, ხოლო ციტრუსის არომატი აღგაფრთოვანებთ თქვენ და თქვენს ახლობლებს, როდესაც გარეთ ცივა და ყველაზე დიდი რისკია, შეგვხვდეს სხვადასხვა ვირუსი. ამიტომაც, ზუსტად ის დროა, გავიკაჟოთ იმუნიტეტი.
ინგრედიენტები
ლიმონი 1 კგ
შაქარი 1.5 კგ
წყალი 400 მლ
მომზადება
ლიმონი კარგად გარეცხეთ, 20 წუთის განმავლობაში მდუღარე წყალში მოათავსეთ. ციტრუსის ნაყოფი გარეცხეთ ცივ წყალში, დაჭერილი პატარა ნაჭრებად, ამოიღეთ თესლი.
მოხარშეთ სიროფი: წყალი და შაქარი ერთმანეთში გახსენით და დაბალ ცეცხლზე წამოადუღეთ, მოათავსეთ მასში ლიმონის ნაჭრები და კვლავ წამოადუღეთ. შემდეგ გააციეთ. გაციებული მურაბა ისევ დადგით დაბალ ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე.
ფინალური შტრიხი: ჩაასხით მინის ქილებში და მოხუფეთ. შეინახეთ გრილ ადგილას.
ლიმონის ჯემი არა მხოლოდ ძალიან გემრიელი, არამედ წარმოუდგენლად სასარგებლოა, რადგან ლიმონის შემადგენლობაში შემავალი ვიტამინი C იცავს ჩვენს იმუნიტეტს და ინარჩუნებს ორგანიზმს კარგ ფორმაში.