ხორცის დამარილება ადვილი: აადუღეთ წყალი, დაამატეთ სანელებლები და დაელოდეთ მინიმუმ ერთ დღეს. ეს მარტივი კულინარიული ტექნიკა ყველასათვის ნაცნობია. ასე დამარილებული ხორცი, ჩვეულებისამებრ, გემრიელი და რბილია.
დღეს გთავაზობთ გაეცნოთ როგორ მოამზადოთ ხორცი ბრაზილიურ სტილში. ადგილობრივებმა ბევრი რამ იციან ხორცის, სრულყოფილი სანელებლების, სწორ ტემპერატურაზე გამოშრობის შესახებ. ამიტომ ხორცი ამ რეცეპტის მიხედვით, ყოველთვის შესანიშნავია: გემო, არომატი, გარეგნობა. იმოგზაურეთ ცხელ ქვეყანაში გემრიელი საკვებით, სახლიდან გაუსვლელად.
ინგრედიენტები
ხორცი 700 გ
თეთრი მშრალი ღვინო 200 მლ
თეთრი ღვინის ძმარი 100 მლ
ზეითუნის ზეთი 100 მლ
როზმარინი 1 ჩ.კ
მარილი 1 კგ
შავი წიწაკის მარცვალი 5 ცალი.
მომზადება
სამზარეულო
აურიეთ სამი თხევადი ინგრედიენტი: ღვინის ძმარი, ღვინო, ზეითუნის ზეთი. ნარევს დაამატეთ როზმარინი და წიწაკა. ხორცის მარინადი მზად არის. გაამშრალეთ ხორცი ქაღალდის ხელსახოცებით და მოათავსეთ მიღებულ მარინადში ორი საათის განმავლობაში. თუ დრო გაქვთ, შეგიძლიათ დატოვოთ ხორცი მარინადში უფრო დიდხანს.
მოათავსეთ ხორცი საცხობ ფორმაზე, დაასხით მარინადის მეოთხედი, დააფარეთ ქაღალდი და დააყარეთ დიდი ოდენობით მარილი ქაღალდზე.
დააყენეთ ღუმელის ტემპერატურა 195 ° C- მდე. აცხვეთ ხორცი 30 წუთის განმავლობაში. მიირთვით თხელ ნაჭრებად.
შეიძლება მოგეჩვენოთ, რომ 30 წუთი ხორცის მომზადებისთვის საკმარისი არ არის – ის მართლაც ნახევრად შემწვარი გამოვა – უსისხლო, მაგრამ ოდნავ მოვარდისფრო შიგნიდან. შეინახეთ ეს რეცეპტი და გაუზიარეთ მეგობრებს!