ყველაზე გემრიელი შარლოტა ფარშირებული ვაშლით! თითოეული ნაჭერი ბებიას სამზარეულოში მაბრუნებს, როდესაც 4 წლის ვიყავი. ძალიან მენატრება ის დრო.

by ekaterine

თითქმის ყველა დიასახლისს აქვს თავისი განსაკუთრებული რეცეპტი შარლოტისთვის. არსებობს მრავალი განსხვავებული ვარიანტი, რომელთაგან თითოეული საკუთარი შემადგენლობით გემრიელი და უჩვეულოა.

 

 

ინგრედიენტები

9 ვაშლი

50 გრ მოცვი

30 გრ ქიშმიში

6 კვერცხი

225 გრ შაქარი

225 გრ ფქვილი

40 გრ არაჟანი

ვანილინი

მარილი

დარიჩინი

მომზადება

პირველ რიგში უნდა მოამზადოთ ვაშლი. გარეცხეთ და ამოაჭერით გული. ქვედა მხრიდან ძალიან არ უნდა გაჭრათ, რომ ვაშლი არ ჩაიშალოს.

 

 

შეურიეთ დიდი კოვზი შაქარი და ორი ჩაის კოვზი დარიჩინი. დაამატეთ ეს ნარევი ყოველ ვაშლში. შემდეგ შეავსეთ ვაშლი მოცვით და ქიშმიშით.

 

 

ათქვიფეთ კვერცხები, დაამატეთ ერთი მწიკვი მარილი, ვანილინი და შაქარი. ათქვეფილი კვერცხის მასას დაუმატეთ ფქვილი და ყველაფერი აურიეთ კოვზით. არევის შემდეგ, ცომს უნდა დაამატოთ არაჟანი.

 

 

ცომი დაასხით ვაშლს ისე, რომ დაიფაროს.

 

 

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე. როდესაც თქვენ ნამცხვარს შიგნით შედგავთ, ტემპერატურა უნდა შემცირდეს 160 გრადუსამდე. აცხვეთ ტორტი 40 წუთის განმავლობაში.

 

 

დატოვეთ ტორტი 15 წუთის განმავლობაში, რომ მთლიანად გაცივდეს და შემდეგ დაამშვენეთ თქვენი გემოვნებით. გემრიელად მიირთვით!

 

 

 

Related Articles