გასწავლით გამომცხვარი კარტოფილის მომზადებას ბერძნულად. ისეთი გემრიელია, რომ არც ხორცი და არც სალათი არ არის საჭირო!

by ekaterine

სანტორინში მზარეულისგან აღმოვაჩინე, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ კარტოფილი ბერძნულად: არც ხორცი სჭირდება და არც სალათი. ამ კვირაში უკვე მეორედ ვამზადებ ამ გზით!

ეს ყველაფერი ეხება სოუსს, თავად ინგრედიენტებიც კი იდეალურ ჰარმონიაში არიან და ავსებენ ერთმანეთს. ასე რომ, მე დიდ წარმატებად ვთვლი, რომ მოვახერხე ამ რეცეპტის მიღება.

 

 

ინგრედიენტები 

1 კგ კარტოფილი

50 მლ ზეითუნის ზეთი

1 ჩ.კ. გახეხილი ლიმონის კანი

1 ჩ.კ. მარილი

1 ჩ.კ. რეჰანი

ნივრის 3 კბილი

წიწაკა გემოვნებით

 

მომზადება

უკეთესია, რომ დაიწყოთ სოუსის მომზადებით. ზეითუნის ზეთი ჩაასხით მოსახერხებელ კონტეინერში, შემდეგ კი დაამატეთ გახეხილი ლიმონის კანი და რეჰანი.

 

ნიორი წვრილად დაჭერით.

 

ზეითუნის ზეთში დაამატეთ ნიორი, მარილი, პილპილი და კარგად ავურიოთ.

 

ახლა პირდაპირ კარტოფილზე გადავიდეთ. გაასუფთავეთ და გარეცხეთ კარტოფილი. დაჭერით თითოეული კარტოფილი შუაზე და შემდეგ ნაჭრებად.

 

დაჭრილი კარტოფილი ჩააწყვეთ საცხობ ფორმაში, თავზე კი ზეთის და სანელებლების სოუსი მოასხით. კარგად აურიეთ სოუსი და თანაბრად გადაანაწილეთ.

 

აცხვეთ კარტოფილი 40–45 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე ტემპერატურაზე. ამავდროულად, ყოველ 15 წუთში საჭიროა ღუმელის გახსნა, კარტოფილის გადასატრიალებლად.

 

კარტოფილი ბერძნულად მზად არის. გემრიელად მიირთვით!

 

Related Articles