ეკლერი არის დესერტი, რომელიც დაიბადა საფრანგეთში. ფრანგული ეკლერები გემოვნების, სინაზისა და სილამაზის სიმბოლოა. ისინი მზადდება სხვადასხვა კრემით, ზოგჯერ ამშვენებს რაიმე სახის მინანქარი. აღსანიშნავია, რომ ასეთ ცნობილ დესერტს ყველა ადვილად მოამზადებს.
მარტივი რეცეპტი კლასიკური ეკლერის
მისი მომზადებისთვის თქვენ უნდა მოამზადოთ შემდეგი ინგრედიენტები:
ინგრედიენტები
240 მლ რძე;
მარილი;
100 გრამი კარაქი;
4 დიდი კვერცხი ოთახის ტემპერატურის;
150 გრამი ფქვილი.
მომზადება
ქვაბში ჩადეთ კარაქი, დაასხით რძე, დადგით ცეცხლზე და შეათბეთ, როცა კარაქი გადნება, დაამატეთ გაცრილი ფქვილი, ცოტა მარილი და კარგად აურიეთ, რომ ფქვილი არ შეიკრას. ამის შემდეგ გადმოიღეთ ცეცხლიდან და გააგრილეთ.
ათქვიფეთ ჩანგლით და თითო-თითოდ შეათქვიფეთ კვერცხები. მოათავსეთ ცომი საკონდიტრო ტომარაში და საცხობ ტაფაზე დასვით დაახლოებით ათი სანტიმეტრის სიგრძის ნამცხვრები. გამოაცხეთ 220 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. ამ ტემპერატურაზე ფრანგული ეკლერი ცხვება 10 წუთი, შემდეგ დააკელით 180 გრადუსზე და კიდევ 15 წუთი აცხვეთ.
გამომცხვარ ეკლერს გაუკეთეთ ჭრილი და შეავსეთ კრემით.
ცომი წყალზე გემრიელი საკონდიტრო ნამცხვრებისთვის
ფრანგული ნამცხვრის ასეთი ცომი მზადდება შემდეგი პროდუქტებისაგან:
ინგრედიენტები
250 მლ წყალი;
200 გრამი ფქვილი;
ოთხი ვერცხი;
120 გრამი კარაქი;
ცოტა მარილი.
მომზადება
ამ რეცეპტით ცომი მზადდება ორთქლის აბაზანაზე. დადგით ქვაბი ადუღებული წყლის აბაზანაზე, მოათავსეთ კარაქი, დაამატეთ წყალი, როცა ადუღდება, დაამატეთ ფქვილი და კარგად გახსენით, როცა მზად იქნება გადმოიღეთდა 5 წუთის შემდეგ შეაზილეთ თითო-თითოდ კვერცხი.
დასრულებული უნდა იყოს გლუვი. ახლა გააგრძელეთ ეკლერების გამოცხობა, როგორც ზემოთ არის მოცემული.
ფრანგული ეკლერები მზადდება ყოველთვის მოხარშული კრემით.
მიუხედავად იმისა, რომ ახლა ბევრი თანაბრად გემრიელი ვარიანტი არსებობს. თქვენ უნდა აიღოთ შემდეგი მარტივი ინგრედიენტები:
200 გრამი შაქარი;
იგივე რაოდენობით კარაქი;
500 მლ რძე;
რამდენიმე სუფრის კოვზი ფქვილი;
ერთი კვერცხი;
ცოტა ვანილი.
მომზადება
რძე აადუღეთ და გააციეთ. კარაქი დაარბილეთ და ათქვიფეთ. ცალკე აურიეთ შაქარი, ფქვილი და შეათქვიფეთ კვერცხი. კარაქის გარდა ყველაფერი ნელ-ნელა დაუმატეთ რძეს და აურიეთ.
ნარევი ცეცხლზე დადგით, მოხარშეთ, სანამ გასქელდება, დროდადრო აურიეთ. მიღებული მასა არ უნდა ადუღდეს. მას შემდეგ, რაც მას გადმოდგამთ, დაამატეთ კარაქი და ვანილი.
ათქვიფეთ კრემი და შეავსეთ ეკლერები.
მუქი შოკოლადის მინანქარი
ფრანგული ეკლერის გამოსაცხობად რა თქმა უნდა, საჭიროა ცომი და გემრიელი კრემი. მაგრამ არა გლაზურის გარეშე.
შოკოლადის ვარიანტისთვის, თქვენ უნდა აიღოთ შემდეგი ინგრედიენტები:
ასი გრამი მუქი შოკოლადი დანამატების გარეშე;
50 მლ ნაღები მაღალი ცხიმის შემცველობით.
ორივე ინგრედიენტი ერთიანდება და შემდეგ თბება წყლის აბაზანაზე. როდესაც მასა ერთგვაროვანი გახდება, დაუყოვნებლივ წაუსვით მზა ეკლერებს.