ასეთ ღვეზელს კვირაში ერთხელ ვაკეთებ: ჩემი შვილი მხოლოდ ამ ფორმით ჭამს!

by ekaterine

ღვიძლის ღვეზელი

ინგრედიენტები

ღვიძლი – 500 გრამი;

ცხიმი(სალა) – 100 გრამი;

კარტოფილი – 2 ცალი;

ხახვი – 1 ცალი;

სტაფილო – 1 ცალი;

კვერცხი – 3 ცალი;

მცენარეული ზეთი – 3 სუფრის კოვზი;

მანანის ბურღული – 3 სუფრის კოვზი;

სახამებელი – 1 სუფრის კოვზი;

მარილი და პილპილი გემოვნებით.

მომზადება

სალა და ღვიძლი გავატაროთ ხორცსაკეპში. შემდეგ დაამატეთ მანი და სახამებელი. აურიეთ და შედგით 30 წუთის განმავლობაში მაცივარში.

ხახვი დავჭრათ პატარა კუბებად, გახეხეთ სტაფილო. ხახვი და სტაფილო მოვშუშოთ მცენარეულ ზეთში ნახევრად.

გახეხეთ კარტოფილი წვრილ სახეხზე.

მოხარშული კვერცხები დავჭრათ პატარა კუბიკებად.
ღვიძლი მაცივრიდან გამოვიღოთ, დავამატოთ შემწვარი ხახვი და სტაფილო, გახეხილი კარტოფილი, კვერცხი, მარილი და პილპილი გემოვნებით დავამატოთ, ავურიოთ ყველაფერი.
გამოაცხვეთ 180 C ტემპერატურაზე 30-40 წუთის განმავლობაში.

Related Articles