პოლონური ღვეზელი-ხორცის უგემრიელესი ღვეზელი ვერავის დატოვებს გულგრილს. ასე რომ, ღირს ამ რეცეპტის მოსინჯვა.

by ekaterine

პოლონური ხორცის ღვეზელის გამოცხობა ძალიან მარტივია. თხელი ცომის და მრავალფეროვანი გულსართის გამოყენებით ნაჭრები შესახედად ეფექტურად გამოიყურება და ძალიან ნოყიერია.

მასალა ცომისთვის:

100 გრ მაიონეზი

100 გრ კეფირი

2 კვერცხი

0.5 ჩ/კ. სოდა

180 გ ფქვილი.

 

 

მასალა გულსართისთვის:

250 გრ ძეხვი

150 გ თეთრი დაკონსერვებული ლობიო

100 გრ ყველი

100 გ ზეთისხილი

3-5 ღერი მწვანილი

მარილი, პილპილი გემოვნებით

 

დავჭრათ ძეხვი, ყველი, ზეთისხილი, მწვანილი და დავუმატოთ მარილი და პილპილი.

კვერცხი, მაიონეზი და კეფირი ავთქვიფოთ, თანდათან დავაყაროთ ფქვილი, სოდა და ვურიოთ კარგად. ცომს მოვაყაროთ ლობიო და დაჭრილი გულსართი და ავურიოთ, ცხიმწასმულ და ფქვილმოყრილ ფორმაში ჩავასხათ ცომი და ვაცხოთ 50 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.

როდესაც არ გსურთ სამზარეულოში დიდხანს ყოფნა, ეს ღვეზელი კარგი არჩევანია, ცოტა დრო სჭირდება მომზადებას, შედეგით კი ყველა კმაყოფილი დარჩება. საუკეთესოა პიკნიკისთვის, სამსახურში წასაღებად ან სადღესასწაულოდ.

აუცილებლად სცადეთ ახლავე და გაუზიარეთ თქვენს მეგობრებსაც, დარწმუნებული ვარ მათაც მოეწონებათ.

вкусный мясной пирог

 

Related Articles