ლეგენდარული ტორტი “წითელი ხავერდი”, რომელმაც მილიონობით ტკბილეულის მოყვარულთა გული დაიპყრო!

by ekaterine

ეს ტორტი “წითელი ხავერდი” ტკბილეულის მოყვარულებისთვისაა. მისი რეცეპტი ამერიკიდან მოვიდა და ნამდვილად არის ამერიკის საკონდიტრო ბიზნესის კლასიკა. რბილი ფენები ნაზი კრემით აფერადებს ყველაზე ნაცრისფერ დღეებსაც.

ტორტის ფერის შესაქმნელად საღებავს ვიყენებთ, მაგრამ ამის გარეშეც შეგიძლიათ, დაამატოთ ცოტა მეტი კაკაო ცომში, გემო არ შეიცვლება. გარდა ამისა, თქვენ შეგიძლიათ შეცვალოთ ფილადელფიის ყველი უფრო ხელმისაწვდომი მდნარი ყველით.

ინგრედიენტები:

ფქვილი – 340 გ

შაქარი – 300 გ

კაკაო – 1 ს. კ

გამაფხვიერებელი – 2 ჩ. კ

კვერცხი – 3 ცალი

ნაღები – 80 მლ

საჭმელი საღებავი – 2 ჩ. კ

ყველი “ფილადელფია” – 350 გ

მარილი – 0,25 ჩ. კ

სოდა – 1 ჩ. კ

ზეთი – 300 გ

კეფირი – 200 მლ

კარაქი – 100 გ

 

მომზადება:

შეურიეთ ფქვილში კაკაო, სოდა, საცხობი ფხვნილი და მარილი. დაამატეთ შაქარი და აურიეთ კარგად. შემდეგ დაასხით კეფირი (დიდი რაოდენობით ცხიმის შემცველობის), ნაღები (33% ცხიმის შემცველობის), მზესუმზირის ზეთი, კვერცხი და საღებავი. მიქსერის გამოყენებით ათქვიფეთ ცომი.

გამოსაცხობი ფორმის გვერდებზე და ფსკერზე წაუსვით ზეთი. ჩაასხით ცომის ნახევარი. 25-30 წუთით შედგით ღუმელში 170 გრადუსზე. ასე გამოაცხეთ მეორე ბისკვიტიც.

მიქსერით კარგად ათქვიფეთ შაქარი, ყველი და დარბილებული კარაქი.

გამომცხვარ ფირფიტებს ზედაპირი თანაბრად ააჭერით თხლად და გამოიყენეთ ტორტზე მოსაყრელად.

ტორტის ფენები კრემით შეაერთეთ, წაუსვით გვერდებზე და ზემოდან და მოაყარეთ ბისკვიტიდან ათლილი  დაბლენდერებული ნაფხვენები.

 

Related Articles