დამეთანხმებით, რომ ნაყინი ბავშვისთვის და მოზარდისთვის ერთნაირად საყვარელი დესერტია, მითუმეტეს, თუ ტემპერატურა +30 გრადუსია.
მაღაზიის ნაყინი სავსეა კონსერვატორების, საღებავების, არომატიზატორებისა და სხვა ქიმიკატების შემცველობით, შემოგთავაზებთ მარტივი და გემრიელი ნაყინის რეცეპტს სამი ინგრედიენტით. სრულყოფილი კრემისებრი ტექსტურის მოსამზადებლად გაყინვის გარეშე, თქვენ ნამდვილად გჭირდებათ ჯადოსნური რეცეპტი …
პლომბირის შინაური რეცეპტი
ინგრედიენტები:
300 მლ შედედებული რძე
300 მლ ცხიმიანი ნაღბი (25% ცხიმი, არანაკლებ)
90 გ რძიანი შოკოლადი
ერთჯერადი ქაღალდის ჭიქები
ხის ან პლასტმასის ჯოხებით
მომზადება:
ჩაასხით თასში ნაღები და ათქვიფეთ მანამ, სანამ მასა ორჯერ არ გაიზრდება.
ნელ-ნელა ჩაასხით შესქ. რძე და კარგად შეათქვიფეთ ნაღების მასას. თუ არ გსურთ ძალიან ტკბილი დესერტი, შესქ. რძის რაოდენობა შეამცირეთ.
მიღებული მასა გადაიტანეთ მოსახერხებელ ჭურჭელში.
გაადნეთ შოკოლადი ორთქლზე ან მიკროტალღურ ღუმელში.
ჩაასხით ჭიქებში და მოავლეთ კედლები და ძირი შოკოლადით.
ჭიქები 10 წუთით შეაწყვეთ საყინულეში. რომ შოკოლადი კარგად გაიყინოს.
შეავსეთ შოკოლადიანი ჭიქები მომზადებული ნაყინით, ჩადეთ ჩხირი და მთელი ღამით დატოვეთ საყინულეში.
როცა კარგად გაიყინება, ფრთხილად შემოაჭერით ჭიქა.
ახლა უკვე იცით, როგორ მოამზადოთ ნაყინი პლომბირი სახლის პირობებში. პირველივე დაგემოვნებისთანავე შეგიყვარდებათ.
შეგიძლიათ შოკოლადის გარეშე მოამზადოთ, მხოლოდ შესქ. რძით და ნაღებით. მიირთვით კენკრასთან, ხილთან ან წვენებთან ერთად.