განსხვავებული და ადვილად გამოსაცხობი “ჩიტის რძე”. თითოეული ლუკმა პირში დნება.

by ekaterine

თუ თქვენ თაყვანისმცემელი ბრძანდებით ლეგენდარული ტორტის “ჩიტის რძე”, მაშინ ამ რეცეპტს ბოლომდე წაიკითხავთ. დარწმუნებული ვარ გადაწყვეტილებას მიიღებთ მოამზადოთ და გაიხსენოთ გემო ბავშვობიდან. არ შეგაშინოთ მოჩვენებითმა სირთულემ, უბრალოდ მიჰყევით ინსტრუქციას.

მისი გემო მოგაგონებთ “ჩიტის რძეს”. მოგეწონებათ ახალი კულინარიული შედევრი, ნაზი და ჰაეროვანი, რომელსაც მიიღებთ გამოცხობის შემდეგ.

შემადგენლობა

კვერცხი 8 ცალი.

შაქარი 3 ს/კ.

ხორბლის ფქვილი 130 გრ

კაკაო  2 ს/კ.

რძე 560 მლ

შაქრის პუდრი 250 გრ

ვანილი, მარილი გემოვნებით

კარაქი 250 გ

შავი შოკოლადი 150 გ

მომზადება

6 კვერცხის გული ათქვიფეთ შაქართან ერთად, ცალკე ათქვიფეთ მწიკვ მარილთან ერთად კვერცხის ცილები და ორივე ერთანეთს შეურიეთ. დაამატეთ 100 გრ. ფქვილში არეული კაკაო და კვლავ ათქვიფეთ.

тесто для бисквита

ოთხკუთხა ქაღალდდაფენილ ფორმაში ჩაასხით ცომი და 180 გრადუსზე 20-25 წუთი გამოაცხვეთ.

бисквитный корж

მოვამზადოთ კრემი. ღრმა ქვაბში 2 კვერცხი მსუბუქად ათქვიფეთ 30 გრ. ფქვილთან ერთად. ფრთხილად ჩაასხით 500 მლ გაციებული ანადუღარი რძე და საშუალო ცეცხლზე დადგით. ურიეთ შესქელებამდე, შემდეგ დააფარეთ ცელოფანი და გააციეთ.

молочный крем

220 გრ. შერბილებული კარაქი ათქვიფეთ შაქრის პუდრასთან და ვანილთან ერთად. ათქვეფის პროცესში ნელ-ნელა დაამატეთ გაციებული რძის მოხარშული მასა. მიღებული კრემი წაუსვით გაციებულ გამომცხვარ ფირფიტას.

молочный крем с маслом

მოვამზადოთ შოკოლადის მინანქარი. გაადნეთ შოკოლადი სქელძირიან ჭყრჭელში ან ორთქლის აბაზანაზე, დაამატეთ დარჩენილი შაქარი და კარაქი, 1- 2 წუთის შემდეგ მოასხით კრემს ზემოდან.

шоколадная глазурь

შეინახეთ დესერტი 4 საათით მაცივარში, შემდეგ სველი დანით დაჭერით ნაჭრებად.

шоколадный бисквит

 

Related Articles