იდეალური ნამცხვარი დაბალანსებული გემოთი, ისეთი გემრიელია, მაგიდიდან 5 წუთში ქრება!

by ekaterine

შეგიძლიათ გამოიყენოთ გაყინული ან დაკონსერვებული ალუბალი კურკის გარეშე. კეფირის ცხიმიანობასაც მნიშვნელობა არ აქვს, უმჯობესია, მომჟავო იყოს, რათა გამაფხვიერებელთან უკეთ შევიდეს რეაქციაში.

 

ინგრედიენტები

300 გრ ალუბალი

2 კვერცხი

120 გრ შაქარი

200 მლ კეფირი

100 მლ ზეთი

250 გრ ფქვილი

2 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი

1 ს.კ. შაქრის პუდრი

მომზადება:

ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი, დაამატეთ ზეთი და კეფირი, შემდეგ გაცრილი ფქვილი და გამაფხვიერებელი, მოზილეთ სქელი არაჟნის კონსისტენციის ცომი.

 

ნახევარი ცომი დაასხით საცხობ ფორმაში, დაალაგეთ ალუბლები, დაასხით დარჩენილი ცომი.

 

 

შედგით 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 30 წუთით.

 

მზა ნამცხვარს მოაყარეთ შაქრის პუდრი.

მიირთვით ნამცხვარი ჩაისთან ან ყავასთან ერთად. მოხარული ვიქნებით, თუ ჩვენი რეცეპტი მოგეწონებათ. გაუზიარეთ იგი მეგობრებს!

Related Articles