არგენტინული ღვეზელი – “ემპანადასი”.

by ekaterine

“ემპანადასი”

ინგრედიენტები:

300 გრ ფქვილი

400 გრ ღრის ხორცის ფარში

2 კვერცხი

4 კვერცხის გული

200 გრ კარაქი

100 მლ რძე

2 ც ხახვი

4 კბილი ნიორი

4 ს.კ. არაჟანი

0,5 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი

კურკუმა გემოვნებით

ბაზილიკი გემოვნებით

როზმარინი გემოვნებით

მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით.

 

მომზადება

მოამზადეთ ცომი. შეურიეთ 100-120 მლ რძე, გამაფხვიერებელი, კარაქი, 2 კვერცხის გული.

 

 

დაუმატეთ ფქვილი, მოზილეთ ცომი და შედგით მაცივარში 2 საათით, მაქსიმუმ მთელი ღამით.

 

 

დაჭერით წვრილად ხახვი, ნიორი, მოთუშეთ ზეთში, დაუმატეთ ფარში( შეგიძლიათ საქონლის ან ღორის). მოაყარეთ სუნელები, მარილი. მასას დაუმატეთ 2 მოხარშული და დაჭრილი კვერცხი, არაჟანი და მწვანილი. კარგად მოურიეთ.

 

 

გააბრტყელეთ თხლად ცომი, ამოჭერით დიდი ჭიქით რგოლები.(8-10 სმ დიაგონალის).

 

 

მოათავსეთ რგოლებში თითო ს.კ. ფარში და შეკარით ვარენიკებივით.

 

 

ზეთიან  საცხობ ფორმაზე მოათავსეთ ღვეზელები, ზემოდან წაუსვით კვერცხის გული.

 

 

შედგით 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთით გაწითლებამდე.

 

 

ემპანადასი შეგიძლიათ ზეთში შეწვათ ტაფაზე, მაგრამ ამ შემთხვევაში ღვეზელები ბევრად კალორიული გამოვა. მიირთვით კერძი საყვარელ სოუსთან ან ბოსტნეულის სალათთან ერთად. გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!

 

 

Related Articles