პოპულარული იტალიური დესერტი სიტყვასიტყვით იპყრობს ყველას სიყვარულს, ვინც მას მხოლოდ ერთხელ გასინჯავს. თუმცა მას დიეტურს ვერ ვუწოდებთ. დაბალკალორიული ვერსიის დამზადება შესაძლებელია მაღაზიაში ნაყიდი არაჟნით. გვთავაზობთ ამ შაბათ-კვირას გასინჯოთ ტირამისუს ერთ-ერთი ყველაზე ღირსეული რეცეპტი არაჟნითა და ნაღების ყველით.
მზა გაჟღენთილი ტორტი გამოდის უჩვეულოდ ნაზი, ჰაეროვანი, ყავისა და კაკაოს მდგრადი არომატით. კლასიკურ ვერსიაში კრემი მზადდება მასკარპონის, კრემ-ყველის და კვერცხის გამოყენებით. გამოდის გემრიელი, მაგრამ ძალიან ცხიმიანი. და ყველას არ შეუძლია ასეთი დესერტის ჭამა. აქ საქმე ეხება არა იმდენად ფულს, არამედ ჯანმრთელობას.
როგორ მოვამზადოთ ტირამისუ არაჟნით და ნაღების ყველით: მნიშვნელოვანი ნიუანსი
დესერტისთვის აიღეთ არაჟანი საშუალო ცხიმის შემცველობით, იდეალურია 15%. ამ გზით შიგთავსი იქნება ზომიერად მკვრივი და ძალიან ჰაეროვანი. რეცეპტში მითითებულია შაქრის ფხვნილის სიმბოლური რაოდენობა, ამიტომ სიტკბო შეასწორეთ თქვენი გემოვნებით. შეიძინეთ კრემ-ყველი დანამატების გარეშე, ინგრედიენტების ყურადღებით წაკითხვის შემდეგ. თუ პროდუქტი შეიცავს გემოს გამაძლიერებლებს და კონსერვანტებს, ტირამისუ შეიძლება ძალიან დაზარალდეს ამით.
ინგრედიენტები
სავოიარდის ორცხობილა 200გრ
კრემ-ყველი 200გრ
არაჟანი 150გრ
შაქრის პუდრა 2 ს.კ.
წყალი 100 მლ
ხსნადი ყავა 1 ს.კ.
კაკაოს ფხვნილი2 ს.კ.
მომზადება:
მართკუთხა ტაფის ძირში მოათავსეთ სავოიარდის ბისკვიტები. უფრო ბუნებრივი ვარიანტისთვის, სცადეთ ხელნაკეთი ნამცხვრები.
ხსნარ ყავას დაასხით თბილი წყალი. ამოავლეთ მასში ნამცხვრები თითოეულ მხარეს.
ნაღების ყველი ათქვიფეთ, დაუმატეთ არაჟანი, შაქრის პუდრა და აურიეთ.
შემდეგ მიღებული მასა ათქვიფეთ მიქსერით მინიმუმ 5 წუთის განმავლობაში.
ნამცხვრებს წაუსვით კრემიდა ზედაპირი გაასწორეთ.
ტირამისუს უხვად მოაყარეთ კაკაოს ფხვნილი. შედგით მაცივარში 2 საათით, უფრო სწორად, ღამით.
მზა ტირამისუს ნამცხვარი დავჭრათ თანაბარ კვადრატებად და მივირთვათ. დესერტი კარგად უხდება როგორც ძლიერ ყავას, ასევე მწვანე ჩაის. მისი სურნელი ღვთაებრივია!