მენიუს მრავალფეროვნებისთვის გადავწყვიტე ლავაშის რულეტი წითელი თევზით გამეკეთებინა.
გირჩევთ რულეტის ამ რეცეპტს წითელი თევზით და ხაჭოს ყველით. რა თქმა უნდა, ინგრედიენტებში შედის ძვირადღირებული წითელი თევზი, მაგრამ ღირს თავის განებივრება! კერძი გამოდის ნათელი, ფერადი და ძალიან ელეგანტური, განსაკუთრებით თუ კერძს მწვანილებითა და ჩერი პომიდვრით დაამშვენებთ.
როგორ მოვამზადოთ ლავაშის რულეტი წითელი თევზით და ყველით
შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი სახის წითელი თევზი: კალმახი, ორაგული, ვარდისფერი ორაგული. მთავარია პროდუქტი იყოს მაღალი ხარისხის და სუფთა. გარდა ამისა, გემოს დასამატებლად გამოიყენეთ ოდნავ დამარილებული ან თუნდაც ოდნავ შებოლილი თევზი.
ინგრედიენტები
ორაგული 350გრ
ხაჭოს ყველი 300გრ
ლავაში 2 ც.
მწვანილი გემოვნებით 1 ც
მომზადება
თევზი დავჭრათ ნაჭრებად, კიტრი მრგვალ ნაჭრებად. დაჭერით მწვანილიც.
ლავაშს წაუსვით ყველი, მოაყარეთ კამა და მოაყარეთ სალათის ფურცლები.
დააფარეთ ლავაშის მეორე ფურცლით, ასევე წაუსვით ყველი. ზემოდან მოაყარეთ კამა, მოაყარეთ თევზის ნაჭრები და კიტრის ნაჭრები.
გამზადებული ლავაშის ფენები რულეტივით გადაახვიეთ, შეახვიეთ საკვებ ცელოფანში და შედგით მაცივარში 1-2 საათით. ამის შემდეგ დაჭერით და მიირთვით.
თუ გსურთ რულეტს ცოტა პიკანტურობა შესძინოთ, გირჩევთ, ხაჭოს ყველს შეურიოთ 1 კბილი დაფქვილი ნიორი. ეს რაოდენობა საკმარისი იქნება: ნიორი შემატებს სასიამოვნო გემოს და არომატს, მაგრამ არ იქნება ძალიან მძაფრი. აუცილებლად შედგით მაცივარში, რომ კარგად გაიჟღინთოს, მაშინ რულეტი არ იქნება მშრალი.