კომბოსტო დიდი რაოდენობით შეიცავს კალიუმს, კერძებს კომბოსტოსგან ვამზადებ ყველაზე ხშირად.

by ekaterine

ჩაშუშული კომბოსტო კარტოფილით

ჩვენს ოჯახს ძალიან უყვარს ბიგოსი – ჩაშუშული კომბოსტო ხორცით პოლონურად. შეგიძლიათ უსასრულოდ მივირთვათ! თუ ცოტათი გადაუხვევთ ჩვეულ რეცეპტს, მიიღებთ ახალ კერძს. მაგალითად, ეს არის ჩაშუშული კომბოსტო კარტოფილით და ქათმით.  ადვილი მოსამზადებელია და დიდხანს ძლებს. არა მხოლოდ გვერდითი კერძი, არამედ სრულყოფილი სადილი ან ნოყიერი ვახშამია.

მასში თითქმის არაფერია საერთო ტრადიციული ბიგოსთან, მაგრამ ისევე, როგორც ცნობილი პოლონური კერძი, მას მოხარშვა სჭირდება. თუმცა, შესანიშნავია როგორც მომზადებისთანავე, ასევე მეორე დღეს.

ინგრედიენტები

ქათამი 400 გრ

კარტოფილი 300 გრ

ხახვი 1 ც

სტაფილო 1 ც

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

შამპინიონები 150 გრ

თეთრი კომბოსტო 300 გრ

მომზადება

კომბოსტო წვრილად დაჭერით, აურიეთ გახეხილი სტაფილო და მოაყარეთ მარილი. ხელებით ამოურიეთ და ცოტა ხნით დატოვეთ.

ქათამი დავჭრათ წვრილად და შევწვათ ტაფაზე დაჭრილ სოკოსთან და ხახვთან ერთად.

შემდეგ დაუმატეთ ქათამი სოკოსთან ერთად და იმავე ტაფაში შეწვით კარტოფილი ზეთში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.

კარტოფილს დაუმატეთ ქათამი სოკოთი და კომბოსტო სტაფილოთი. დაასხით წყალი და ხარშეთ თავდახურული 20 წუთის განმავლობაში. შემდეგ მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით და ადუღეთ კიდევ 10 წუთი თავდახურული. მზადაა!

Related Articles