ვერასოდეს ვიფიქრებდი, რომ კაცები უფრო მეტი სიამოვნებით მიირთმევდნენ ბოსტნეულის კერძს, ვიდრე ხორცს!

by ekaterine

როდესაც ზაფხულია და ბოსტნეულის გულუხვი მოსავალია, თქვენ უნდა ისარგებლოთ მომენტით. ეს საუკეთესო დროა ორგანიზმის ვიტამინებითა და სასარგებლო მიკროელემენტებით შესავსებად. ამიტომ, სანამ შესაძლებლობა გაქვთ, ისიამოვნეთ ახალი ბოსტნეულისგან დამზადებული არომატული კერძებით. ყაბაყი “სიძესთვის” ისეთი კერძია, რომლის გარეშეც ზაფხული არ შეიძლება.

ამ კერძში შემავალი ბოსტნეულის სიმრავლე უბრალოდ გასაოცარია. რამდენი ვიტამინი და სასარგებლოა საჭმელი, რომლის მომზადებას არაუმეტეს 15 წუთი სჭირდება!

როგორ მოვამზადოთ ყაბაყი “სიძისთვის”

თუ ცხარე მოგწონთ, შეგიძლიათ ამ კერძს პიკანტური ნოტი დაუმატოთ. ჩილის წიწაკა დავჭრათ თხელ რგოლებად. დაუმატეთ დანარჩენ ბოსტნეულს და დაასხით 1 ს.კ. სოიოს სოუსი. მიიღეთ ორიგინალური აზიური სტილის კერძი!

ინგრედიენტები

ყაბაყი 900 გრ

სტაფილო 1 ც

ბულგარული წიწაკა 1 ც

ხახვი 2 ც

კამა გემოვნებით

სეზამის მარცვლები 2 ს.კ.

მარილი 0,5 ჩ/კ

შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება

გაასუფთავეთ სტაფილო. დავჭრათ რგოლებად.

ამოიღეთ თესლი ბულგარული წიწაკისგან. დავჭრათ ზოლებად, ხახვი რგოლებად, კამა წვრილად.

გავაცხელოთ მზესუმზირის ზეთი. ყაბაყი დავჭრათ ნაჭრებად. მოათავსეთ ისინი ტაფაში და შეწვით თითოეულ მხარეს 1 წუთის განმავლობაში. ყაბაყი გადმოდგით ცეცხლიდან.

ჯერ ბულგარული წიწაკა შეწვით 2 წუთის განმავლობაში, შემდეგ კი სტაფილო ნახევრად მოხარშვამდე. ტაფაში დაამატეთ ხახვი. შეწვით გამჭვირვალეობამდე.

ხახვს დაუმატეთ ყველა ბოსტნეული და მწვანილი. გაატარეთ ნიორი პრესში. დაუმატეთ სეზამის მარცვლები, მარილი და დაფქული შავი პილპილი. შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი და 2 წუთის შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან.

ეს კერძი ჯერ კიდევ თბილი უნდა მიირთვათ. მაგრამ მაშინაც კი, როდესაც გაგრილდება, მაინც გემრიელია. გარდა ამისა, ასეთი ყაბაყი უნდა მიირთვათ მწვადთან ერთად. ხრაშუნა და წვნიანი ბოსტნეულის კერძი საოცრად უხდება ხორცს. რა კერძს უმზადებთ ჩვეულებრივ საყვარელ სიძეს?

Related Articles