აღმოსავლური ღვეზელი ტაფაში კარტოფილით და ყველით. გარედან ხრაშუნა, შიგნიდან წელვადი შიგთავსით.

by ekaterine

არც კი მახსოვს ბოლოს როდის მოვამზადე ღვეზელები ღუმელში. სულ უფრო ხშირად ვწვავ ტაფაზე, თუმცა ვიცი, რომ ეს არც თუ ისე ჯანსაღი კერძია. მაგრამ შეიძლება გაგიჟდეთ კარტოფილით შემწვარ ღვეზელებზე – ძალიან გემრიელია! თურქული ბრტყელი პური მათ გემოვნებით არ ჩამოუვარდება. მე ვამზადებ ტრადიციული რეცეპტით.

ღვეზელი კარტოფილით და ყველით ჩვეულებრივი კერძია. თუ მინდა უფრო ორიგინალური გავხადო, კარტოფილის პიურეს სანელებლებს ვამატებ. მაგალითად, პაპრიკა, ხმელი ხახვი და ნიორი. ხოლო წვრილად დაჭრილი ლორი ნოყიერებას შემატებს ცომეულს.

როგორ მოვამზადოთ აღმოსავლური ღვეზელი ტაფაში: თურქული ბრტყელი პური წელვადი შიგთავსით

ინგრედიენტების რაოდენობა გამოითვლება 1 ბრტყელ პურზე. რა თქმა უნდა, ეს საკმარისია ორისთვის, მაგრამ უმჯობესია არ გარისკო. ჩვეულებრივ ვაკეთებ 4-5 ცალ პურს და მაშინვე მივირთმევ. როდესაც ცხელია, ისინი ყველაზე გემრიელია: წელვადი ყველის შიგთავსით და ხრაშუნა ქერქით.

ინგრედიენტები

კარტოფილი 1 ცალი

რძე 55 მლ

ხორბლის ფქვილი 90 გრ

მარილი გემოვნებით

კარაქი 40 გრ

მყარი ყველი 100 გრ

მომზადება

ფქვილს შეურიეთ გამდნარი კარაქი (10 გრ), რძე და ცოტა მარილი. მოზილეთ ცომი და გააკეთეთ ბურთულა. დააფარეთ საკვები ცელოფანი.

მოხარშეთ კარტოფილი და გახეხეთ პიურედ. შეურიეთ 30 გრ კარაქი. მყარი ყველი დავჭრათ თხელ კუბებად. გააბრტყელეთ ცომი ფენად. შუაში მოათავსეთ ყველის ნახევარი.

მოათავსეთ პიურე ყველზე და გაათანაბრეთ. კარტოფილს ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი ყველი. ცომის კიდეები გადაიტანეთ ცენტრისკენ და გააბრტყელეთ მსუბუქად.

შეწვით ცხელ კარაქში ორივე მხრიდან სახურავის ქვეშ. როდესაც  შეიბრაწება, ამოიღეთ.

ასეთ ცომეულს ხშირად ვამზადებ, რადგან კერძი ბიუჯეტური და შედარებით სწრაფია. მაგალითად, როცა მთავარი კერძი ჯერ კიდევ ღუმელზეა, მე მას წასახემსებლად მივირთმევ. კარგია, რომ ყველას მოსწონს ოჯახში ჩემი ღვეზელები.

Related Articles