თუ დილით შემწვარი კვერცხი მოგწყინდებათ, სცადეთ საუზმის მომზადება საუკეთესო იტალიური ტრადიციებით. მარგერიტას ომლეტი ტომატის სოუსით და მოცარელათი აუცილებლად გახდება თქვენი საყვარელი საუზმე. ის საუზმეს სრულყოფილს ხდის! საკმარისია მოხარშოთ ძლიერი ყავა და ღუმელიდან ამოიღოთ სურნელოვანი ომლეტი – სიცოცხლისუნარიანობისა და ენერგიის ამაღლება გარანტირებულია მთელი დღის განმავლობაში.
იმისათვის, რომ ეს კერძი სრულყოფილი იყოს, უმჯობესია გამოიყენოთ თუჯის კარგი ტაფა. თან ომლეტი უნდა იყოს მოხარშული ღუმელში. ამიტომ, არ აირჩიოთ ტაფა გარედან საღებავის თხელი ფენით. მაღალი ტემპერატურის ზემოქმედებისას დეკორი გაფუჭდება.
ომლეტი მარგარიტა: მნიშვნელოვანი ინგრედიენტი
ამ კერძის მოსამზადებლად საჭიროა ტომატის სოუსი. შეგიძლიათ შეიძინოთ მზა ან თავად გააკეთოთ. თქვენ უბრალოდ უნდა აირჩიოთ მწიფე პომიდორი და აიღოთ თქვენი საყვარელი სანელებლები. შემდეგ საკმარისია დაამატოთ რამდენიმე სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი – და მზად ხართ!
ინგრედიენტები
კვერცხი 8 ც
პომიდორი 150 გრ
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით
ორეგანო 2 ცალი
კარაქი 30 გრ
მოცარელა 100 გრ
ზეითუნის ზეთი 4 ს.კ.
მომზადება
კვერცხები ავთქვიფოთ ცოტა მარილი და დაფქული პილპილით.
პომიდორი გახეხეთ ან გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში. მოაყარეთ მარილი, ორეგანო და შავი პილპილი. ყველაფერი კარგად ავურიოთ.
დაამატეთ ზეითუნის ზეთი და აურიეთ.
აიღეთ ტაფა ან სპეციალური კონტეინერი, რომელიც უსაფრთხოა ღუმელში. გაადნეთ კარაქით. ჩაასხით კვერცხის ნარევი. მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე, თავდახურული, სანამ ომლეტის ზედა ნაწილი არ შეიკვრება.
ომლეტს წაუსვით ტომატის სოუსი.
გახეხეთ მოცარელა.
მოაყარეთ ყველი ომლეტს და შედგით 220 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 8–10 წუთის განმავლობაში.
შეგიძლიათ მზა ომლეტს მოაყაროთ დაჭრილი მწვანილი ან უბრალოდ დაამშვენოთ ბაზილიკის ფოთლით. ასეთი გემრიელი საუზმე თვალის დახამხამებაში გაქრება სუფრიდან და მთელი თქვენი ოჯახი დანაყრებული და კმაყოფილი დარჩება! სცადეთ ეს რეცეპტი და შემდეგ დაიწყეთ დანარჩენი ახალი რეცეპტების შესწავლა. მაშინ ყოველთვის გექნებათ უამრავი იდეა გემრიელი და სწრაფი საუზმის ვარიანტებთან დაკავშირებით.