იცით, რა არის განსაკუთრებული ებრაულ კატლეტებში? ეს კერძი ტრადიციულად მზადდება ქათმის ხორცით და ათქვეფილი კვერცხით. მეორე ნიუანსი: კერძის ჰაეროვნების მისაღწევად, დაფქულ ხორცს კვერცხი უნდა დაუმატოთ სპეციალური ხერხით: ჯერ ცილა გამოაცალკევეთ გულებისგან, შემდეგ კი ცალ-ცალკე შეათქვიფეთ.
ეს ხრიკი საშუალებას მისცემს კოტლეტებს ფუმფულა და ჰაეროვანი გახდეს. ეს კერძი შეიძლება მიირთვან მათაც, ვისაც წონაში დაკლება სურს, რადგან ის არ შეიცავს ფქვილს, პურს და მანის. სცადეთ, არ ინანებთ!
როგორ მოვამზადოთ ებრაული კოტლეტი
ინგრედიენტები
ქათმის ფილე 300–350 გ
კვერცხი 4 ც
მზესუმზირის ზეთი 2 ს.კ.
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი (დაფქული) 2 გემოვნებით.
მომზადება
გააცალკევეთ კვერცხის ცილა გულებისგან და კარგად ათქვიფეთ. კვერცხის ცილა ათქვიფეთ ფუმფულა, სქელი ქაფის წარმოქმნამდე, გირჩევთ გამოიყენოთ მიქსერი.
ქათმის ფილე რამდენჯერმე დავფქვათ და ჩავდოთ ღრმა კონტეინერში.
გულები გავურიოთ დაფქულ ხორცს, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. შემდეგ ფრთხილად დაამატეთ ათქვეფილი ცილა, ეს უნდა გაკეთდეს განსაკუთრებული სიფრთხილით, რათა ცილოვანმა მასამ ჰაეროვნება არ დაკარგოს.
დაფქული ხორცისგან გამოვაცხოთ კოტლეტები და შევწვათ ტაფაზე მცენარეულ ზეთში ორივე მხრიდან ოქროსფერამდე.
გილოცავთ, ქათმის ყველაზე ნაზი და ფუმფულა კატლეტები მზადაა! ისინი უნდა მიირთვათ ცხელი. სამზარეულოს პროგრესირებასთან ერთად, შეგიძლიათ დაამატოთ თქვენი საყვარელი სანელებლები დაფქულ ხორცს. გაუზიარე ეს ლეგენდარული რეცეპტი მეგობრებს!