გამოაცხეთ კარტოფილის ღვეზელი ფარშით და გააოცეთ ახლობლები.
კარტოფილის გარეშე წარმოუდგენელია ნებისმიერი სუფრა. ის შედის მრავალი კერძის შემადგენლობაში. რატომ არ შეიძლება კარტოფილი და ხორცი გავაერთიანოთ და გამოვაცხოთ უგემრიელესი ღვეზელი?
შემადგენლობა
კარტოფილის 1 კგ
ხორცი 400 გ
ხახვი 1 ცალი.
არაჟანი 2 ს/კ.
კარაქი 25 გ
მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით.
მომზადება:
დაჭერით ხორცი და ხახვი, გაატარეთ, დაასხით ცოტა წყალი, მოაყარეთ მარილი და პილპილი და მოშუშეთ ტაფაზე.
კარტოფილი გაფცქვენით, მოხარშეთ მარილწყალში. გადაწურეთ წყალი, ჩაამატეთ კარაქი და ამოზილეთ.
პერგამენტის ქაღალდს წაუსვით ცხიმი და ჩააფინეთ ფორმაში. გაშალეთ პიურეს ნახევარი.
შემდეგ გაშალეთ ფარში და პიურეს ნახევარი.
კარტოფილის პიურეს ზემოდან წაუსვით არაჟანი, რომ მიიღოს წითელი ფერი.
გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე და შედგით ღვეზელი სანამ არ გაწითლდება.
არაჩვეულებრივი ღვეზელი მზად არის. თქვენი სტუმრები ნამდვილად აღფრთოვანდებიან.