ცხელი სენდვიჩები დაფქული ფარშით და ყველით
საკმაოდ მარტივია თქვენი ოჯახის დილის მენიუს მრავალფეროვნება, განსაკუთრებით თუ საუზმეზე მიირთმევთ ცხელ სენდვიჩებს დაფქული ხორცით და ყველით. ეს კერძი ძალიან პოპულარულია გერმანიაში. ეს იმიტომ, რომ გერმანელი დიასახლისები აფასებენ დროს. ამის გამო საუზმეზე ისეთ სწრაფ და ნოყიერ კერძს ამზადებენ, რომლის გემოც ოჯახის ყველა წევრს (ყველაზე პატარასაც) მოსწონს.
ამ სენდვიჩების ძირითად ინგრედიენტად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ღორის ან ქათმის ხორცი. მაგრამ სამართლიანად უნდა ითქვას, რომ პირველი ტიპის ხორცით შევსება უფრო წვნიანი იქნება. რაც შეეხება პურს, თქვენი არჩევანი თეთრი უნდა იყოს. ჩვეულებრივი პური გამოდგება.
როგორ მოვამზადოთ ცხელი სენდვიჩები დაფქული ხორცით და ყველით
სურვილის შემთხვევაში შიგთავსს შეგიძლიათ დაუმატოთ მწნილის კიტრი. დავჭრათ ნაჭრებად და დავაყაროთ პურზე დაფქულ ხორცამდე. კიტრის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ახალი პომიდორი. გარეცხეთ გამდინარე წყლის ქვეშ და დაჭერით პატარა კუბებად. პურზე მოვაყაროთ პომიდორი და ზემოდან მოვაყაროთ ხორცი.
ინგრედიენტები
დაფქული ღორის ხორცი 300 გრ
პური 140 გრ
მწვანე ხახვი 0,25 კონა
შავი პილპილი (დაფქული) 2 მწიკვი
მარილი გემოვნებით
კარაქი გემოვნებით
მომზადება
მწვანე ხახვი კარგად გარეცხეთ. გავაშროთ. ხახვი დავჭრათ პატარა რგოლებად. დაუმატეთ ღორის დაფქულ ხორცს.
ხორცს დაუმატეთ მარილი და დაფქული შავი პილპილი. ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. პური დავჭრათ ნაჭრებად. შეზეთეთ ისინი მცირე რაოდენობით კარაქით. ზემოდან მოათავსეთ ხორცის ფენა, თანაბრად გაანაწილეთ.
მყარი ყველი გახეხეთ მსხვილ სახეხზე. მოაყარეთ ისინი სენდვიჩებზე. მოათავსეთ ისინი პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე.
სენდვიჩები მოათავსეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 10 წუთის განმავლობაში. მზადაა!
სხვათა შორის, ასეთი ცხელი სენდვიჩების გაკეთება შეგიძლიათ როგორც ღუმელში, ასევე მიკროტალღურ ღუმელში. ადუღეთ 7 წუთის განმავლობაში. ამის შემდეგ მიკროტალღური ღუმელიდან გამოიღებთ შესანიშნავ საჭმელს. ხორცის შიგთავსი წვნიანი გამოვა (მთავარია თხელ ფენად გაანაწილოთ), მყარი ყველი დნება და დაიწყებს გაწელვას. ამიტომ სუფრაზე მიირთმევთ უგემრიელეს კერძს, რომელსაც ყველა თქვენი ნათესავი ორი ყბით შეჭამს.