არდადეგების და თანმხლები კულინარიული სიამოვნების შემდეგ, მინდა რაღაც გემრიელი, მაგრამ მარტივი. ჩასასხმელი ღვეზელი ხაჭოთი იდეალური საშუალებაა სასიამოვნო საუბრისთვის ფინჯან ჩაიზე.
ბისკვიტის ინგრედიენტები
2 კვერცხი
160 გრ შაქარი
100 გრ მცენარეული ზეთი
180 გრ ფქვილი
100გრ ნაღები 20% ცხიმიანობით
5 გ გამაფხვიერებელი
ვანილინი
ნუშის ფურცლები დეკორაციისთვის
საცხობი ფორმა 24 სმ დიამეტრით
ინგრედიენტები შევსებისთვის
2 კვერცხი
შაქარი გემოვნებით
ლიმონის ცედრა
400 გრ ხაჭო
მომზადება
ნამცხვრის მოსამზადებლად კვერცხები შაქართან და ვანილთან ერთად ათქვიფეთ აფუებულად.
ჩაასხით მცენარეული ზეთი და ცხიმიანი ნაღები.
შეურიეთ ფქვილი და გამაფხვიერებელი. გაცრილი ფქვილი ჩაასხით კვერცხის ნარევში. მოზილეთ მანამ, სანამ არ მიიღებთ საკმაოდ სქელ ცომს, როგორც მაფინები.
დააფინეთ ქაღალდი და წაუსვით საცხობ ფორმას ცხიმი. ცომის ნახევარი მოათავსეთ მომზადებულ ტაფაში.
კოვზით გაასწორეთ მთელ ზედაპირზე და შედგით 170 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 10 წუთის განმავლობაში.
ამ დროის განმავლობაში მოამზადეთ ხაჭოს კრემის ფენა. ამისთვის მიქსერით აურიეთ ხაჭო, შაქარი, კვერცხი, ლიმონის ან ფორთოხლის ცედრა. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ დაამატოთ კენკრა, დაშაქრული ხილი ან, მაგალითად, ქიშმიში გემოვნებით.
გამოიღეთ ნამცხვარი ღუმელიდან. დავაფაროთ ხაჭოს კრემის სქელი ფენა და შემდეგ დავაფაროთ დარჩენილი ცომი.
საკმაოდ სქელი ცომი თხევად კრემზე საგულდაგულოდ რომ გადანაწილდეს, მას სპირალურად აწურავენ საკონდიტრო ტომრიდან, შემდეგ კი კოვზით ასწორებენ.
გასაფორმებლად ცომს მოაყარეთ ნუშის ფანტელები.
ღვეზელი კვლავ შედგით ღუმელში. ამჯერად დაახლოებით 15-20 წუთი.
ღვეზელი გაცივდეს და მიიტანეთ მაგიდასთან.
შემდეგ გაჩერდით, გაიხედეთ ფანჯარაში და აიღეთ ამ ღვეზელის ნაჭერი: იგრძენით ლიმონის არომატი, იგრძენით კრემის რძისფერი სიტკბო, რომელიც შერწყმულია რბილი, ღრუბლის მსგავსი ხაჭოს შიგთავსით. გემრიელად მიირთვით!