პელმენი ფრი ერთ-ერთი საყვარელი საჭმელია ქაფიანი ლუდის ან გამაგრილებელი სასმელების თანხლებით. ხრაშუნა და არომატული შემწვარი პელმენი უყვართ როგორც მოზრდილებს, ასევე ბავშვებს. მაგალითად, ვწვავ არა ბევრ ცხიმში, არამედ ტაფაზე და ისეთივე ხრაშუნა გამოდის. ამავდროულად, თუ იცით, როგორ შეწვათ პელმენი სწორად, ისინი გამოვა არა მხოლოდ ხრაშუნა ქერქით, არამედ შიგნიდანაც ნაზი დარჩება.
ასე შეწვის დროს გაცილებით ნაკლები ზეთი გამოიყენება და გემოც არ იკარგება. მე გეტყვით დეტალურად ჩემი რეცეპტის შესახებ და ასევე რა ხრიკები შეგიძლიათ გამოიყენოთ.
შემწვარი პელმენი: რეცეპტი და მომზადების საიდუმლოებები
მე გეტყვით, თუ როგორ აქციოთ ჩვეულებრივი პელმენი რესტორნის კერძად. უნდა შეწვათ გაყინული, თუ ისინი შეძენილია. ჯობია არ გაალღვოთ, რადგან ცომი ტაფაზე ეწებება და იხევა.
ტაფაზე გაადნეთ მცენარეული ზეთი. საკმარისი უნდა იყოს მინიმუმ 0,5 სმ სიმაღლის დასაფარად. სურვილისამებრ (უფრო გემრიელი იქნება), შეგიძლიათ კარაქი დაუმატოთ.
როცა ზეთი კარგად გათბება და სრულიად თხევადი და გამჭვირვალე გახდება, დაუმატეთ პელმენი. არ მოათავსოთ მიწებებული პელმენი ტაფაში, გააცალკევეთ ისინი. ასევე, ტაფაში არ უნდა იყოს ძალიან ბევრი პელმენი. სჯობს შეწვათ რამდენიმე ეტაპად, ოღონდ ისე, რომ ერთ ფენად იყოს.
შეწვით ტაფაზე საკმარისად მაღალ ცეცხლზე. შედეგად მიიღებთ ხრაშუნა ქერქს, ხოლო ხორცის წვენი (ბულიონი) შიგნით არ გაჟონავს და შეინარჩუნებს მთელ გემოს.
თუ არ გსურთ ზედმეტად შემწვარი პელმენი, შეგიძლიათ დაუმატოთ ცოტა წყალი მაღალ ცეცხლზე სწრაფად შეწვის შემდეგ და ტაფას დააფაროთ თავსახური. ცოტა ხნის შემდეგ მოხსენით სახურავი, რომ ძალიან არ დარბილდეს.
შეწვის პროცესში, ხარშვის ბოლოსკენ, მოაყარეთ თქვენი საყვარელი სანელებლები, მარილი, პილპილი და არომატული მწვანილი. და ისინი შეიძლება მიირთვათ ბოსტნეულთან, მწვანილთან და ნებისმიერ სოუსთან ერთად.
პირადად მე ვამზადებ სოუსს არაჟნისა და მაიონეზის საფუძველზე (ნახევარ- ნახევარი), ვამატებ ცოტაოდენ მდოგვის და სოიოს სოუსს. მშვენიერი გამოდის, გირჩევთ სცადოთ!