ძველი ხორცის გადაყრა არ იჩქაროთ: გასწავლით, როგორ გააახლოთ ხორცი, რომ შესანიშნავი კერძი მოამზადოთ.

by ekaterine

როგორ გადავარჩინოთ ძველი ხორცი

ხორცი ზედმეტად ღირებული პროდუქტია, დასანანია რომ გადააგდოთ. ამიტომ ორმაგად მაღიზიანებს, როცა აღმოჩნდება, რომ მაცივარში ნაჭერი უკვე სუნიანია. ალბათ თქვენ იყიდეთ ის აქციაში და არ გამოთვალეთ დრო. ან უბრალოდ დაგავიწყდათ- ყველაფერი შეიძლება მოხდეს. ძველი ხორცი ყოველთვის არ არის გაფუჭებული, ამიტომ გასწავლით მისი გადარჩენის რამდენიმე გზას.

ამ ხრიკებს ხშირად იყენებენ სუპერმარკეტებში, როცა ვადის გასვლის დრო ახლოვდება.

უპირველეს ყოვლისა, თქვენ უნდა დარწმუნდეთ, რომ ხორცი ზედმეტად გაფუჭებული არ არის. რაციონალური გამოყენება მნიშვნელოვანია, მაგრამ ჯანმრთელობა უფრო მნიშვნელოვანია. ამიტომ, თუ პროდუქტმა შეიცვალა ფერი, დაფარულია ლორწოთი, ან უსიამოვნო სუნი გაუსაძლისად ძლიერია, ის უნდა გადაყაროთ. თუ სიტუაცია არ არის კრიტიკული, სცადეთ გამოიყენოთ ჩვენი ერთ-ერთი მეთოდი.

თუ სუნი ოდნავ იგრძნობა, მარილი და შაქარი დაგეხმარებათ. აიღეთ თითო სუფრის კოვზი, მოაყარეთ ნაჭერს და გააჩერეთ ორი საათის განმავლობაში. შემდეგ გარეცხეთ გამდინარე წყლით.

სუნის მოსაშორებლად ცივ წყალში ჩაასხით ერთი სუფრის კოვზი ძმარი. შესაძლოა ხორცი გახდეს ცოტა უფრო მაგარი, მაგრამ არა კრიტიკული.

მარინადი მწვადისთვის. ამისათვის ხახვი დავჭრათ ნახევარ რგოლებად, შეურიეთ ხორცის ნაჭრებს და სანელებლებს. შედგით მაცივარში 4 საათით, შემდეგ მოამზადეთ ცეცხლზე.

ხორცის ნაჭრებს წაუსვით ცხელი მდოგვი და გააჩერეთ ერთი საათი. შემდეგ გარეცხეთ, რის შემდეგაც პროდუქტი მზად იქნება ჩაშუშვისთვის. შესანიშნავი საშუალებაა გულიაშისთვის!

დაასველეთ ხორცი კალიუმის პერმანგანატის ძალიან სუსტ ხსნარში ერთი საათის განმავლობაში და შემდეგ აუცილებლად გარეცხეთ.
დატოვე მარილწყალში რამდენიმე საათის განმავლობაში. მარილი ბევრი უნდა იყოს, უსიამოვნო სუნს მოაცილებს.

ხორცი დაასველეთ ბროწეულის წვენში ერთი საათის განმავლობაში. შესანიშნავია ღია ცეცხლზე გამოსაცხობად და მოსამზადებლად.

ეს მეთოდები ხელს უწყობს არა მხოლოდ სუნის მოკვლას, არამედ პროდუქტის გაახლებას. გარდა ამისა, ზოგიერთი მარინადი მას განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს. ასეთი ხორცი კარგად უნდა გამოაცხოთ ღუმელში, ქვაბში დიდხანს ადუღოთ და  კერძები მოამზადოთ: გულიაში, კარის, ჩაშუშული.

 

Related Articles