მანანის გოგრის ღვეზელი ღუმელში
ცოტა ადამიანს მოსწონს შემოდგომა. ზაფხულის ნათელი და მზიანი დღეები უკან დარჩა, წინ კი ყინვები და თბილი ქურთუკები ელოდება. მაგრამ იმის ნაცვლად, რომ სევდიანი იყოთ ცივი ამინდისა და მუდმივი წვიმების გამო, გირჩევთ ისწავლოთ წელიწადის ამ დროით ტკბობა. შეგიძლიათ შემოდგომაზე ნათელ ფერებში შეღებილ პარკში გაისეირნოთ. ან შეგიძლიათ გამოაცხოთ გოგრის ღვეზელი, ამოიღოთ თქვენი საყვარელი თბილი წინდები და მოადუღოთ ცხელი კაკაო!
მაგალითად, როგორც კი მაღაზიაში ვნახავ წითურ ლამაზმანს, მაშინვე ვყიდულობ და სახლში გავრბივარ გოგრის ღვეზელის მოსამზადებლად. უფრო მარტივ რეცეპტს ვერ იპოვით! არ არის საჭირო ცომის მოზელა, საფუარის ამოსვლამდე მოლოდინი ან რთული შიგთავსის გამოგონება. უბრალოდ შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი, ჩაასხით ტაფაში და გამოაცხვეთ!
როგორ მოვამზადოთ მანანიანი გოგრის ღვეზელი ღუმელში
ამ ღვეზელის მოსამზადებლად შესაფერისია სხვადასხვა ჯიშის გოგრა.
ინგრედიენტები
მანანი 2 ჭიქა
კეფირი 500 მლ
გოგრა 800 გ
კვერცხი 2 ც
შაქარი 1 ჭიქა
მარილი 1 მწიკვი
გამაფხვიერებელი 10 გრ
მზესუმზირის ზეთი 100 მლ
ლიმონის ცედრა გემოვნებით
შაქრის პუდრა გემოვნებით
მომზადება
გაცერით ბურღული, დაუმატეთ ოთახის ტემპერატურის კეფირი და აურიეთ. 20 წუთის განმავლობაში ადუღებამდე გავაჩეროთ.
ამასობაში გოგრას გამოაცალეთ თესლი და მოაჭერით კანი, გახეხეთ საშუალო სახეხზე, კეფირ-ბურღულის ნარევს დაუმატეთ კვერცხი, შაქარი, მარილი, გამაფხვიერებელი, მზესუმზირის ზეთი და ლიმონის ცედრა. ინგრედიენტები კარგად აურიეთ.
კეფირის ცომს დაუმატეთ გახეხილი გოგრა და შეურიეთ ცომი გოგრას.
საცხობ ფორმას წაუსვით მზესუმზირის ზეთი და მოასხით ცომი. გამოაცხვეთ 40 წუთის განმავლობაში 180 ° C-მდე გახურებულ ღუმელში.
აუცილებლად სცადეთ ღუმელში გოგრის ღვეზელის მომზადება. ჩაისთვის უფრო გემრიელ ნამცხვარს ვერ იპოვით! გარდა ამისა, დესერტი გამოდის ნათელი, ჰაეროვანი და რბილი! თუ ტკბილი გიყვართ, შეგიძლიათ გოგრის ღვეზელი შეავსოთ კეფირით შესქელებული რძით ან ათქვეფილი ნაღებით. ასევე მშვენივრად უხდება არაჟანს და ბერძნულ იოგურტს. გემრიელად მიირთვით!