უსაფუვრო ვაშლის ღვეზელი რძით
ყოველთვის, როცა მოულოდნელი სტუმრები მყავს, სუფრაზე ვდებ ამ ვაშლის ღვეზელს რძით. მე შემიძლია მოვამზადო ნებისმიერ დროს სულ რაღაც 5-10 წუთში. ზუსტად ამდენ დროს ვხარჯავ, დანარჩენს კი ღუმელი აკეთებს! გარდა ამისა, შემადგენლობაში შემავალი ინგრედიენტები ყველაზე მარტივი და იაფია.
ეს უფუარი ვაშლის ღვეზელი ჩაის საყვარელი დესერტია. ნაზი, რბილი და არომატული, მას მიირთმევენ ისევე, როგორც სწრაფად მზადდება. თითოეული ნაჭერი ფაქტიურად დნება პირში. მიყვარს ამ ღვეზელის გამოცხობა ვაშლთან ერთად, არაჟნის, ათქვეფილი ნაღების ან შესქელებული რძის დამატებით.
როგორ მოვამზადოთ უფუარი ვაშლის ღვეზელი რძით
თუ ვაშლისა და დარიჩინის კომბინაციის მოყვარული ხართ, თავისუფლად მოაყარეთ ეს სანელებელი შიგთავსზე. საცხობ ფორმას კარაქიც შეგიძლიათ წაუსვით.
ინგრედიენტები
კვერცხი 3 ც
შაქარი 150 გრ
კარაქი 70 გრ
რძე 180 მლ
ხორბლის ფქვილი 300 გრ
გამაფხვიერებელი 1 ს.კ.
ვაშლი 3 ც.
მომზადება
კვერცხი შეურიეთ 100 გრ შაქარს. დაუმატეთ გამდნარი კარაქი, რძე და გასცერით ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად. მოზილეთ ცომი.
ვაშლები გაფცქვენით, დაჭერით ნაჭრებად,
გაშალეთ ცომის ნახევარი საცხობ ჭურჭლის ძირში. დაალაგეთ ვაშლის ნაჭრები და შეავსეთ ცომის მეორე ნახევრით. ცომს მოაყარეთ დარჩენილი შაქარი და გამოაცხვეთ 180 °C-მდე გახურებულ ღუმელში ნახევარი საათის განმავლობაში.
ვაშლის ღვეზელი მრავალმხრივი საკონდიტრო ნაწარმია, რომელიც არასოდეს მოგბეზრდებათ. იქნება ეს ოჯახური ჩაის წვეულება, მეგობრული შეხვედრები, სახლში დასვენება თუ წახემსება ოფისში, ვაშლის ღვეზელი ყველგან გამოგადგებათ. ჩვეულებრივ რომელ რეცეპტს იყენებთ ამ ჯანსაღი ხილით გამოსაცხობად?