სწრაფი ტორტი ღუმელისა და ფუნთუშების გარეშე
ცოტა ხნის წინ ნიჭიერმა კულინარიულმა ბლოგერმა გემრიელი დესერტის რეცეპტი გააზიარა, რომლითაც მისი გამომწერები აბსოლუტურად აღფრთოვანებულები იყვნენ. მან გვითხრა, როგორ გავაკეთოთ უბრალო ნამცხვარი ღუმელის ან ფუნთუშების გარეშე. თან მინიმალური აურზაურით!
ეს მდიდრული დესერტი მზადდება გამოცხობის გარეშე. მთავარია, ხელთ გქონდეთ ტაფა და 15 წუთი თავისუფალი დრო. ამ გზით თქვენ შეძლებთ გაახაროთ თქვენი საყვარელი ადამიანები ზღაპრული დელიკატესით ნაზი არაჟნის გემოთი.
ასეთი დესერტისთვის ბაზის მომზადება უმარტივესია, გირჩევთ ფქვილის, შაქრისა და კარაქისგან ბაზის მომზადებას და შემდეგ ტაფაში შეწვას. გააჩერეთ ცეცხლზე, სანამ არ გახდება ოქროსფერი. ამ პროცესს არაუმეტეს 5-6 წუთი დასჭირდება. უბრალოდ დაიმახსოვრეთ, ნამსხვრევები არ უნდა დაიწვას, ამიტომ მუდმივად ურიეთ ისინი სილიკონის ან ხის ნიჩბის გამოყენებით.
საჭირო ინგრედიენტები:
180 გრ შაქარი
250 გრ ხორბლის ფქვილი
1 მწიკვი მარილი
170 გრ კარაქი
500 გრ არაჟანი
2 კვერცხი
1 ს.კ. სახამებელი
20 გ ვანილის შაქარი
მომზადების მეთოდი:
120გრ დარბილებულ კარაქს შეურიეთ გაცრილი ხორბლის ფქვილი, 60გრ შაქარი და მარილი. აურიეთ ყველაფერი კარგად.
მიღებული მასა შეწვით ტაფაზე, სანამ არ გახდება ოქროსფერი, მუდმივად ურიეთ, რომ არ დაიწვას.
ქვაბში შეურიეთ კვერცხი სახამებელს და 120 გრ შაქარს. დაამატეთ არაჟანი 20% ცხიმიანი. მოხარშეთ შესქელებამდე, ენერგიულად ურიეთ. პირველი ბუშტების გაჩენის შემდეგ გააჩერეთ გაზქურაზე ნახევარი წუთი და გადმოდგით ცეცხლიდან.
კრემს დაუმატეთ ვანილის შაქარი და დარჩენილი დარბილებული კარაქი. ყველაფერი საფუძვლიანად აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
შემწვარი ნამცხვრისგან გამოვყოთ 4 ს/კ. ტორტის გაფორმებისთვის. დარჩენილი მასა გაყავით 4 ნაწილად. ტაფის ფსკერსა და გვერდებზე პერგამენტი მოათავსეთ. მოათავსეთ ნამცხვრის ნაწილი ძირზე, თანაბრად გაანაწილეთ.
ზემოდან მოასხით ცხელი კრემი. ჩვენ ვაგრძელებთ ფენების მონაცვლეობას. დესერტს ზემოდან მოაყარეთ ნაფხვენები. გადააფარეთ ცელოფანი და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე, სანამ მთლიანად არ გაგრილება.
შემდეგ დესერტი შედგით მაცივარში მინიმუმ 6 საათის განმავლობაში. მზადაა!
ეს უგემრიელესი ტორტი ნაზი არაჟნით გახდება თქვენი ერთ-ერთი ფავორიტი. მის მომზადებაში რთული არაფერია, მაგრამ ბოლოს გამოსულმა გემრიელობამ შეიძლება გაგაგიჟოს.