“სურნელოვანი” ღორის პაშტეტი ქილებში, ყველაფერი რაც თქვენ გჭირდებათ არის იაფი ხორცი და ღუმელი
უგემრიელესი ღორის პაშტეტი ყველა სახლში უნდა იყოს. ეს არის სასარგებლო კერძი, რომელიც გამოდგება ყველა შემთხვევისთვის. შეგიძლიათ უბრალოდ გაანაწილოთ პურზე, დაუმატოთ მაკარონს და კარტოფილს. ნებისმიერი ვარიანტი იქნება წარმატებული. გარდა ამისა, ხელნაკეთი კონსერვი გაცილებით იაფი იქნება, ვიდრე მაღაზიაში შეძენილი და ბევრად უფრო მადისაღმძვრელი.
ღორის ხორცის პაშტეტი
ამ პაშტეტის რეცეპტისთვის სასარგებლოა არა მხოლოდ ღორის ხორცი და ქონი, არამედ სხვა სუბპროდუქტებიც. მაგალითად, ღვიძლი ან თუნდაც მთელი თავი. თუ ადრე არ მოგიმზადებიათ ასეთი პროდუქტი, მაშინ დროა სცადოთ. ამზადებთ საკმაო რაოდენობით ჩაშუშულს, რომელიც სწრაფად და მარტივად იდება ქილებში.
მაგრამ როგორ უნდა მოვამზადოთ თავი სწორად? პირველ რიგში, ის უნდა იყოს ყველაზე ახალი. წინააღმდეგ შემთხვევაში, არსებობს რისკი, რომ მთელი კერძი უგემური იყოს. ღორის ეს ნაწილი დაყავით პატარა ნაჭრებად. ამით გაცილებით მოსახერხებელი გახდება მისი ქვაბში მოხარშვა. მეორეც, დახარჯეთ თქვენი დროის ლომის წილი თავის მომზადებაში. არსად აჩქარება არ არის საჭირო, რადგან ინგრედიენტის რეცხვისა და დაფქვის ხანგრძლივი პროცესიც ძვირფას წუთებს მოითხოვს.
ეკონომიური რეცეპტი
ინგრედიენტები
1 ღორის თავი
1,5 კგ ღორის ხორცი
500 გრ ღორის ქონი
მარილი
წიწაკა
დაფნის ფოთოლი
წიწაკის მარცვლები
უგემრიელესი ღორის პაშტეტი ღუმელში
მომზადება
ღორის თავის მომზადების პროცესი კიდევ ერთი მნიშვნელოვანი პუნქტის გარეშე არ შეიძლება. საუბარია გაჟღენთვაზე. თავი გაყავით რამდენიმე პატარა ნაწილად და შეავსეთ სუფთა ცივი წყლით. სუბპროდუქტები დატოვეთ ღამით.
მეორე დღეს ამოიღეთ თავი წყლიდან და რამდენჯერმე გარეცხეთ ცივი გამდინარე წყლის ქვეშ. რაც უფრო დიდია, მით უკეთესი. ჩვენ გვესმის, რომ წყალი შეიძლება იყოს მჭიდრო, მაგრამ ამ პუნქტის უგულებელყოფა არ შეიძლება. შეგიძლიათ თავი კიდევ უფრო პატარა ნაჭრებად დაჭრათ და ქვაბში მოათავსოთ. განათავსეთ სუბპროდუქტები გაზქურაზე და დაიწყეთ ხარშვა.
წყალში დაამატეთ დაფნის ფოთოლი და სანელებლები გემოვნებით. შემდეგ ღორის ხორცი დავჭრათ ნაჭრებად და ასევე დავამატოთ საერთო ტაფაში. მოხარშეთ ღორის ხორცი საშუალო ცეცხლზე, სანამ ბოლომდე არ მოიხარშება. მზადყოფნის ხარისხი შეიძლება შეფასდეს იმის მიხედვით, თუ როგორ შორდება ხორცი ძვლებს. თუ ის სწრაფად და მარტივად იშლება, მაშინ შეგიძლიათ გამორთოთ ღუმელი.
მზა ხორცი უნდა ამოვიღოთ დიდი ტაფიდან და მოვათავსოთ საცხობ ფირფიტაზე ან დაფაზე. ცოტა გაცივდეს, რადგან ამის შემდეგ ხორცს ყველა ძვალი უნდა მოაცილოთ. როგორც კი ამას გააკეთებთ, დაიწყეთ ხორცის გატარება ხორცსაკეპ მანქანაში. აქვე ვამატებთ ქონის ნაჭრებს.
თუ ხედავთ, რომ ქონი ძალიან ცოტაა, შეგიძლიათ დაამატოთ მეტი. იგივე ეხება იმ სანელებლებს, რომლებიც ყველაზე მეტად გიყვართ. სცადეთ მოხარშული სუბპროდუქტები და მარილი ან პილპილი გემოვნებით. შემდეგ მომავალი პაშტეტი გადაიტანეთ პატარა ქილებში და ზემოდან დააფარეთ თავსახური.
ეს ქილები ღრმა საცხობ უჯრაში უნდა მოათავსოთ და ყველაფერი ღუმელში გადაგზავნოთ. მაგრამ არ დაგავიწყდეთ ტაფაში დაასხით მცირე რაოდენობით წყალი, რათა პაშტეტი სათანადოდ იყოს ჩაშუშული.
ღორის პაშტეტი უნდა მოიხარშოს 3-4 საათის განმავლობაში. თავდაპირველად დააყენეთ ტემპერატურა 200 გრადუსზე, მაგრამ როგორც კი შეამჩნევთ, რომ წყალი იწყებს დუღილს, შეამცირეთ ტემპერატურა 130 გრადუსამდე.
მას შემდეგ, რაც პაშტეტი ღუმელში მოიხარშება, ფრთხილად ამოიღეთ ყველა ქილა და მოხუფეთ. დატოვეთ ქილები ბნელ ადგილას, სანამ ბოლომდე არ გაგრილდება, შეფუთეთ თბილ საბანში. მას შემდეგ, რაც ისინი მთლიანად გაცივდებიან, შეგიძლიათ გადაიტანოთ ქილები გრილ სარდაფში ან საკუჭნაოში. აუცილებლად დააგემოვნეთ მზა კერძი, რომ სრულად დატკბეთ შესანიშნავი გემოთი.