ფუნჩოზა სხვადასხვა სახის სახამებლისგან დამზადებული ლაფშაა და შედის მრავალ აზიურ კერძში.
პირდაპირი ინტერპრეტაციით, “ფუნჩოზა” საკმაოდ უცნაურად ითარგმნება – ეს არის ” “შუშის ლაფშა”.
ყველას მოეწონება ვინც იცავს ცხოვრების ჯანსაღ წესს, აკონტროლებს წონას, იცავს დიეტას, მაგრამ სურს გემრიელი და ნოყიერი საკვების ჭამა. ფაქტია, რომ ფუნჩოზა (“შუშის ლაფშა”) არის მართლაც მსუბუქი, მაგრამ ნოყიერი პროდუქტი ნეიტრალური გემოთი, რომელიც კარგად უხდება სხვა ინგრედიენტებს: ხორცს (განსაკუთრებით ქათმის), თევზს, კრევეტებს, ბოსტნეულს და სანელებლებს. ის არა მხოლოდ ხაზს უსვამს იმ პროდუქტების გემოს, რომლითაც ის მზადდება, არამედ შთანთქავს მათ არომატს, რაც მას უფრო ინტენსიურ და ნათელს ხდის.
თუ მოგწონთ აღმოსავლური სამზარეულო, ხორცთან ერთად ფანჩოზა ღირსია გახდეს თქვენი საფირმო კერძი. მისი მომზადება მარტივია და გამოიყურება სანახაობრივად. ტყუილად არ ეძახიან შუშის ლაფშას! იგი მზადდება მუნგისგან (დღეს ეს პროდუქტი ისევე იყიდება, როგორც ყველა სხვა პარკოსანი), რისი წყალობითაც იგი მოხარშვის შემდეგაც ინარჩუნებს გამჭვირვალობას. ასეთი ლაფშების სარგებელი უფრო მაღალია, ვიდრე ნებისმიერი სხვა. ამბობენ, რომ სამურაების საყვარელი საკვებია! და თანამედროვე სპორტსმენების.
E ვიტამინის მაღალი შემცველობა, დიდი რაოდენობით ცილა (როგორც ყველა პარკოსანში), მინერალები და ბოჭკო – ოქროს შემადგენლობა. რჩება მხოლოდ იმის სწავლა, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ ის სწორად, მაგრამ ამით თქვენ ნამდვილად არ შეგექმნებათ პრობლემები.
ინგრედიენტები
ფუნჩოზა 250 გ
საქონლის ხორცი 300 გ
ბულგარული წიწაკა 1 ც
სტაფილო 1 ც
ხახვი 1 ც.
კიტრი 2 ც
ნიორი 3 კბილი
სოიოს სოუსი 1 ს.კ.
მზესუმზირის ზეთი 1 ს.კ.
ძმარი 1 ს.კ.
წყალი 4 ს.კ.
ქინძი 0,25 ჩ.კ
შავი პილპილი (დაფქული) 0,25 ჩ.კ.
მომზადება
ჯერ ფუნჩოზა დაალბეთ მდუღარე წყალში 10-15 წუთის განმავლობაში. ნუ გეშინია, არ დაიშლება.
ტაფაზე ზეთში შეწვით ხორცის ნაჭრები გაწითლებამდე.
საქონლის ხორცს დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და მოშუშეთ სანამ გამჭვირვალე არ გახდება, თან ურიეთ.
შემდეგ დაამატეთ ბულგარული წიწაკა და სტაფილო, დაჭრილი ზოლებად. შეწვით კიდევ 5 წუთი, შემდეგ მოაყარეთ მარილი, პილპილი, ქინძი.
შემდეგ დაუმატეთ დაჭრილი კიტრი და დაჭყლეტილი ნიორი, აურიეთ და დაუმატეთ ფუნჩოზა.
ჩაასხით სოიოს სოუსი გაზავებული წყლით და ძმრით. საფუძვლიანად აურიეთ და გააჩერეთ ცეცხლზე კიდევ რამდენიმე წუთი. მიირთვით კერძი სუფრაზე!
ლაფშის არჩევისას არ აურიოთ ფუნჩოზა ბრინჯიანში. ორივე გამჭვირვალედ გამოიყურება, მაგრამ უფრო ახლოს დააკვირდით კომპოზიციას. ფუნჩოზა სწორედ ლობიოს ლაფშაა, მაგრამ ბრინჯის ლაფშა, შესაბამისად, ბრინჯისგან მზადდება და მოხარშვისას თეთრდება. მისი შემადგენლობა უფრო ღარიბია, გარეგნულად კი სპაგეტს უფრო ჰგავს. მოამზადეთ ფუნჩოზა სეზონური ბოსტნეულით, ფრინველის ხორცით და ზღვის პროდუქტებით: ეს რეცეპტი მრავალმხრივია. შეინახეთ მომავალი ექსპერიმენტებისთვის.