როდესაც გარეთ წარმოუდგენლად ცხელა, საზაფხულო სუპი დაგეხმარებათ სიტუაციის გამოსწორებაში. მადისაღმძვრელი ცივი კერძი, რომელიც ძალიან გეხმარება აუტანელ დროს. მაგრამ როგორ გავიგოთ ასეთი სუპების ასორტიმენტი? როგორ მოვამზადოთ ე.წ. ხალოდნიკი? რა განსხვავებაა ცივ ბორშს შორის? იქნებ ჯობია ოქროშკას გაკეთება? ახლა ჩვენ დეტალურად გავაანალიზებთ ამ ჯანსაღ კერძს და ვისწავლით მის მომზადებას. ზუსტად ცხელი ზაფხულისთვის.
ხორციანი ოქროშკა
მაჩვენე ის ადამიანი, რომელიც ზაფხულს ატარებს ოქროშკას ერთი თეფშის გარეშე. უბრალოდ არც არის ეს შესაძლებელი. ამ ცივმა კერძმა მილიონობით ადამიანის გული მოიგო. გთავაზობთ ოქროშკას უნივერსალურ რეცეპტს, რომელიც მოეწონებათ კიდეც ნამდვილ რჩეულს. ასეთი ჯანსაღი და მადისაღმძვრელი ცივი სუპი ადვილად მოამზადებს ახალბედა მზარეულსაც.
ინგრედიენტები
300 გრ მოხარშული ქათმის მკერდი ან ძეხვი
5 კვერცხი
4 კარტოფილი
8 ბოლოკი
3 კიტრი
არაჟანი ან მაიონეზი
1 ლ კვასი
მწვანე ხახვი
კამა
სანელებლები
მომზადება
მოხარშეთ კარტოფილი და კვერცხი. როგორც კი ისინი მზად იქნებიან, შეგიძლიათ ცივ წყალში ჩაყაროთ, რომ უფრო სწრაფად გაცივდეს. შემდეგ დაჭერით ყველა მყარი ინგრედიენტი პატარა კუბებად.
წვრილად დაჭრილი მწვანილი უნდა შეურიოთ კარტოფილს, კვერცხს, ძეხვს ან ქათამს, კიტრს და ბოლოკს. შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი საფუძვლიანად, დაამატეთ მარილი და პილპილი.
როგორც კი ყველაფერი მზად იქნება, შეგიძლიათ ბოსტნეული და ხორცი ცალკე თეფშებში დაასხით და ცივი კვასი დაამატოთ. შემდეგ დაუმატეთ არაჟანი ან მაიონეზი, აურიეთ ოქროშკა და დაიწყეთ ვახშამი. თუ კვასი არ ჯდება თქვენს გემოვნებაში, მაშინ შეცვალეთ იგი კეფირით.
გემრიელად მიირთვით!