ადრე, ბლინების ხორცის შიგთავსი როცა მშრალი იყო, კერძს ყოველთვის ვამატებდი სოუსს. ახლა ვისწავლე ამის სწორად გაკეთება! 🥞🥩

by ekaterine

წვნიანი თხელი ბლინები დაფქული ხორცით

მე მიყვარს თხელი ბლინების კეთება, რადგან შეგიძლიათ მათი შევსება ყველაფრით, რაც თქვენს სამზარეულოში გაქვთ! გსურთ ტკბილი დესერტი? გამოიყენეთ ჯემი, შესქელებული რძე, მურაბა, შოკოლადის პასტა, ხილი. მზად ხართ გემრიელი საჭმლისთვის? შეავსეთ ბლინები ხორცით, ხაჭოს ნარევი ნიორით და მწვანილით, კომბოსტოთი ან თუნდაც დაკონსერვებული თევზით.

როგორც ჩანს, ყველაფერი მარტივია: გამოაცხვეთ ბლინების დასტა და შეარჩიეთ შიგთავსი თქვენი გემოვნებით.  ბლინები დაფქული ხორცით ერთ ხანს ამოვარდნენ ამ სიიდან. შიგთავსი მშრალი გამომდიოდა,  მაშინაც კი, როცა ძვირადღირებულ ხორცს ვყიდულობდი!

როგორ მოვამზადოთ წვნიანი თხელი ბლინები დაფქული ხორცით

დედამთილმა გამიმხილა საიდუმლო, თუ როგორ უნდა მოვამზადო თხელი ბლინები ხორცის შიგთავსით ისე, რომ ისინი წვნიანი, სურნელოვანი და გემრიელი დარჩეს. გამოდის, რომ ამაში არაფერია რთული. გაგიზიარებთ შიგთავსის მომზადების ხრიკებს და შეგიძლიათ ბლინების გამოცხობა თქვენი საყვარელი რეცეპტის მიხედვით.

ინგრედიენტები

საქონლის ხორცი 300 გრ

ხახვი 1 ც

ბლინები 10 ც.

წყალი გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

კარაქი გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

მომზაადება

ტაფაზე გავაცხელოთ მზესუმზირის ზეთი და მოვაყაროთ დაფქული ხორცი. შეწვით და დაუმატეთ წყალი, რომ ხორცი წვნიანი იყოს. მარილი და პილპილი გემოვნებით.

ხახვი გახეხეთ და მომზადების დაწყებიდან 20 წუთის შემდეგ დაუმატეთ დაფქულ ხორცს. აუცილებლად დაუმატეთ ხახვი გამოსულ წვენთან ერთად!

დააფარეთ ტაფას თავსახური და მოხარშეთ ინგრედიენტები ხორცის დარბილებამდე (დაახლოებით 15 წუთი), დროდადრო ურიეთ.

ბლინებში გადაახვიეთ ხორცის შიგთავსი და შეწვით ტაფაზე კარაქში.

როგორც ხედავთ, ყველაფერი საკმაოდ მარტივია! იმისათვის, რომ ბლინების ხორცის შიგთავსი წვნიანი დარჩეს, უნდა დარწმუნდეთ, რომ ტაფაში ყოველთვის იყოს თხევადი ფარში. ხახვი აუცილებლად გახეხეთ, გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში ან ბლენდერში და დაამატეთ წვენთან ერთად. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი შიგთავსი, რომელიც მოგწონთ. როგორი შიგთავსით მოგწონთ ბლინების გამოცხობა?

Related Articles