არ დავაყოვნებთ და გაგაცნობთ რეცეპტს, რომელიც სწრაფად დაიკავებს საპატიო ადგილს თქვენს კულინარიულ წიგნში. ამ გემრიელი ღვეზელით შეგიძლიათ გაუმასპინძლდეთ სტუმრებს და დაანაყროთ ოჯახის წევრები. მისი გემო და არომატი სულში ჩამწვდომია ნებისმიერი გურმანისთვის.
მთავარი უპირატესობა ამ ღვეზელის არის სიმარტივე, არანაირი ცომის გაბრტყელება ან გულსართის მოშუშვა. სწრაფად აურევთ ინგრედიენტებს და მაშინვე ღუმელში აღმოჩნდება ჩვენი ყველიანი ღვეზელი.
შემადგენლობა
1.5 ჭიქა ფქვილი
1.5 ჭიქა არაჟანი
3 კვერცხი
3 ს/კ. მცენარეული ზეთი
0.5 ჩ/კ. სოდა
150 გრ მაგარი ყველი
მარილი გემოვნებით
მომზადება:
ათქვიფეთ კვერცხი, არაჟანი, მც. ცხიმი, სოდა ძმარში გახსნილი, ფქვილი, ყველა ინგრედიენტი და ათქვიფეთ კარგად.
გამოსაცხობ ფორმას წაუსვით ცხიმი. ყველი გახეხეთ მსხვილ სახეხზე.
ჩაასხით ცომის ნახევარი, დააყარეთ ყველი და შეავსეთ ცომის მეორე ნახევრით.
გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 40-50 წუთის განმავლობაში. გამოდის არომატული, ყველი წელვადია, დაგემოვნებისთანავე შეგიყვარდებათ. შეგიძლიათ ყველს დაამატოთ კვერცხი, კარტოფილი, მწვანილი, უფრო მრავალფეროვანს გახდით.