შემწვარი ბადრიჯანი შიგთავსით
ზოგი თვლის, რომ ბადრიჯანი სულაც არ არის მათი საყვარელი ინგრედიენტი. მაგრამ ამ რეცეპტის მიხედვით ბოსტნეულის მომზადების შემდეგ ბევრი აზრს შეიცვლის. სცადეთ და შეწვით ორიგინალური მადის აღმძვრელი ისეთი ნაცნობი, როგორც ჩანს, ინგრედიენტისგან. შეიძლება შემწვარმა ბადრიჯანმა გაგაოცოთ თავისი გემოვნების პალიტრით? მოდით შევამოწმოთ!
კვერცხის ცომში ბადრიჯანი კლასიკაა, რომელიც ბევრს უკვე მობეზრებული აქვს. ამიტომ დროა სცადოთ მათი მომზადება ორიგინალური შიგთავსით. მთავარია ბადრიჯნებს შუაზე ფრთხილად ამოაჭრათ, შემდეგ კი თქვენი გემოვნებით შეავსოთ.
როგორ მოვამზადოთ შემწვარი ბადრიჯანი
იმისათვის, რომ ადამიანებმა, რომლებმაც უარი თქვეს ხორცის ჭამაზე, მიირთვან ეს საჭმელი, საკმარისია თავი შეიკავონ ძეხვის დამატებისგან. მოამზადეთ ბადრიჯნის ნაჭრების, სტაფილოს, პომიდორის და მწვანილის მსუბუქი შიგთავსით. ხორცის ნაცვლად შეგიძლიათ დაამატოთ მოცარელა. საოცარი აღმოჩნდება!
ინგრედიენტები
ბადრიჯანი 1 ც
მარილი 1,5 ჩ.კ
ხორბლის ფქვილი 6 ს.კ.
სტაფილო 1 ც
პომიდორი 1 ც
ოხრახუში 1 კონა
კვერცხი 3 ც.
შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით
რძიანი ძეხვეული 1 ც
მზესუმზირის ზეთი 20 მლ
მომზადება
გარეცხეთ ბადრიჯანი. რამდენიმე ნაწილად დავჭრათ. შემდეგ მათ შუა ნაწილი ამოვაჭრათ.
ამონაჭრებს გვერდით ვდებთ, ბადრიჯნის გარე ნაწილს პოლიეთილენის ჩანთაში ვათავსებთ. დაუმატეთ 0,5 ჩ.კ. მარილი და 3 ს.კ. ხორბლის ფქვილი. შეფუთვას ვხურავთ და კარგად ავურევთ.
მოვამზადოთ შიგთავსი. ბადრიჯნის რბილობი, უმი გახეხილი სტაფილო, პომიდორი და სოსისი დავჭრათ პატარა კუბიკებად. დაჭერით ოხრახუში.
ყველა ინგრედიენტს ვურევთ. დაუმატეთ 1 ჩ.კ. მარილი, დაფქული შავი პილპილი და 3 ს.კ. ხორბლის ფქვილი. კვერცხი ავთქვიფოთ და ყველა ინგრედიენტი კარგად ავურიოთ.
მზესუმზირის ზეთით გახურებულ ტაფაში ხორბლის ფქვილში ამოვლებული ბადრიჯანი გავანაწილოთ. მათ შიგნით ვათავსებთ მზა შიგთავსს. შეწვით დაბალ ცეცხლზე სახურავით 5-7 წუთის განმავლობაში ორივე მხრიდან ოქროსფერამდე.
მზა ბადრიჯანს შეიძლება წაუსვათ არაჟანი და მოაყაროთ დაჭრილი მწვანილები. ასეთი წვნიანი საჭმლის დელიკატური გემო აუცილებლად მოეწონება ბოსტნეულის ყველა გულშემატკივარს. კიდევ რას დაამატებდით შიგთავსს? გაგვიზიარეთ თქვენი იდეები!