სწრაფი დამარილებული კიტრი ცხელი წესით
საზაფხულო გემრიელ საჭმელზე ფიქრისას ბევრ ადამიანს მაშინვე უჩნდება ხრაშუნა პიკულირებული კიტრის სურათი. ეს იმიტომ ხდება, რომ ისინი მზადდება საკმაოდ მარტივად და სწრაფად და გამოდის წარმოუდგენლად გემრიელი. ჩვენ მიჩვეულები ვართ კიტრის ტრადიციულ მწნილს ცივი მეთოდით. მაგრამ შეგიძლიათ უფრო ორიგინალურ რეცეპტს მიმართოთ. მსუბუქად დამარილებული კიტრის ცხელ რეჟიმში მომზადება შესანიშნავი გამოსავალია, თუ გსურთ მიიღოთ წარმოუდგენლად ხრაშუნა საჭმელი.
როგორ მოვამზადოთ ბოსტნეული საოცრად მარტივად. თქვენ უბრალოდ უნდა აარჩიოთ პატარა კიტრი და მოიმარაგოთ თქვენი საყვარელი სანელებლები. შემდეგ რჩება ის, რომ ყველაფერს მდუღარე წყალი დაასხათ. უმჯობესია ამის გაკეთება საღამოს, რადგან მადისაღმძვრელი ბოსტნეული დილით მზად იქნება.
დამარილებული კიტრი ცხელი გზით: პროპორციები
რეცეპტში მითითებული ინგრედიენტები საკმარისი იქნება კიტრის 3 ლიტრიანი ქილის მოსამზადებლად. დიდი კომპანიისთვის ეს საკმარისი იქნება. სანელებლების რაოდენობა შეგიძლიათ მხოლოდ თქვენი გემოვნებით დაარეგულიროთ.
ინგრედიენტები
კიტრი 1,5 კგ
ალუბლის ფოთოლი 6 ც.
მოცხარის ფოთოლი 6 ც
კამა 1 კონა
ნიორი 1 ც
მარილი მარილი 5 ს.კ.
წყალი1,5ლ
მომზადება
კიტრი კარგად გარეცხეთ. ბოლოები მოვაჭრათ. მოცხარის და ალუბლის ფოთლები კარგად გარეცხეთ და უხეშად დავჭრათ. ნივრის კბილებს ვასუფთავებთ.
კიტრი ქილაში ჩაყარეთ. ალუბლისა და მოცხარის ფოთლებით გადავანაწილებთ. ქილაში მოვათავსოთ ნივრის კბილი და კამის ქოლგები.
ავადუღოთ წყალი და გავხსნათ 5 ს.კ. უხეში მარილი (სილაგადასმული კოვზი). დაასხით კიტრს და დაახურეთ ქილას თავსახური. გააჩერეთ 8-10 საათი.
თუ სახლში უხეში მარილი არ გაქვთ, შეგიძლიათ აიღოთ 4 ს.კ. იოდირებული. გარწმუნებთ, რომ მაშინ კიტრი კიდევ უფრო ხრაშუნა გამოვა. გარდა ამისა, არ ექნება უსიამოვნო გემო. ამის ადაასტურებს გამოჩენილი კულინარიის სპეციალისტიც. ცხლად მოხარშული კიტრი იოდირებული მარილით ყველაზე სურნელოვანი და გემრიელია. შემოწმებულია! დაგაინტერესათ მსუბუქად დამარილებული კიტრის ა რეცეპტმა? სცადეთ და შემდეგ აუცილებლად გაუზიარეთ მეგობრებს ამ ზაფხულის საჭმლის მომზადების ინსტრუქციები.