ზარმაცა ხაჭაპური გოგრით
გპირდებით, ამ კერძის შემდეგ ბავშვებსაც კი მოეწონებათ გოგრა. ეს არ არის თქვენთვის ღვეზელი ან ფაფა! ხაჭაპური გოგრით და ყველით საუკეთესო დასაწყისია ყველაზე მოღრუბლული დღისთვისაც კი. გარდა ამისა, ეს საუზმე მზადდება სწრაფად და მარტივად. ჩაწერეთ რეცეპტი და დააგემოვნეთ უგემრიელესი კერძი დღესვე!
ინგრედიენტები
გოგრა 300 გრ
მყარი ყველი 150 გრ
კეფირი 150 მლ
ხორბლის ფქვილი 150 გრ
კვერცხი 2 ც
მარილი 1 ჩ/კ
გამაფხვიერებელი 1 ჩ/კ
მზესუმზირის ზეთი 1 ს/კ
კარაქი გემოვნებით
მომზადება
გოგრა გახეხეთ მსხვილ სახეხზე, დაუმატეთ კეფირი, კვერცხი, მარილი და აურიეთ.
გოგრის მასაში ჩაყარეთ ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად და ისევ კარგად აურიეთ.
მსხვილ სახეხზე გახეხეთ მყარი ყველი და დაუმატეთ გოგრის ცომს მზესუმზირის ზეთთან ერთად. ინგრედიენტები კარგად აურიეთ.
გავაცხელოთ კარაქით ცხიმწასმული ტაფა. დააფინეთ ცომის ნაწილი და შეწვით ხაჭაპური თითო მხრიდან 2 წუთის განმავლობაში სახურავის ქვეშ.
ხაჭაპური გოგრით ტაფაში არა მხოლოდ ნოყიერი და ჯანსაღი საუზმეა, არამედ უგემრიელესი საჭმელია. ზოგჯერ ამ ბრტყელ პურებს წვნიანთან ან მეორე კერძთან ერთად მივირთმევ. ყოველ ჯერზე, როდესაც ისინი შემოდიან სიხარულით ვხვდები და ვამზადებ – ნამცეცი არ რჩება! შენ რას ამზადებ გოგრასთან ერთად?