ყავის ტკბილეული “ტირამისუ”
ტირამისუ ალბათ ჩემი ყველაზე საყვარელი დესერტია. ეს იტალიური დელიკატესი მიზიდავს არა მხოლოდ თავისი ექსპრესიული გემოთი, არამედ მომზადების სიმარტივით. მით უმეტეს, თუ ყველა ინგრედიენტი ხელთ არის. მე შემიძლია ასეთი ნამცხვრის მომზადება, თუნდაც ეს მძიმე სამუშაო დღის ბოლოს იყოს. და როცა სიზარმაცე ულტრამაღალ დონეს აღწევს, ყავისს არომატით ამ ტკბილეულს ვამზადებ.
სავოიარდის ორცხობილებს თავად არ ვამზადებ, თუმცა რეცეპტი ვიცი. დანარჩენი ინგრედიენტები ასევე თავისუფლად არის ხელმისაწვდომი ნებისმიერი სუპერმარკეტის თაროებზე. რჩება მხოლოდ ფინჯანი არომატული ყავის მომზადება და ბლენდერის ამოღება ყუთიდან. აი რა დაგჭირდებათ, თუ გსურთ ყავის დელიკატური ტკბილეულის მომზადება.
ინგრედიენტები
სავოიარდის ორცხობილა 200 გრ
ხაჭო 180 გრ
ყველი მასკარპონე 60 გრ
შაქარი 1 ს.კ.
ხსნადი ყავა 8 ს/კ
წყალი 50 მლ
კაკაოს ფხვნილი გემოვნებით.
მომზადება
დესერტად, დაგჭირდებათ ძლიერი ესპრესო. ამისათვის შეავსეთ ნატურალური ახლად დაფქული ყავა 50 მლ წყლით. სასმელი მოვხარშოთ და შემდეგ გავაციოთ.
ამასობაში სავოიარდი დააბლენდერეთ. ცალკე ჭურჭელში აურიეთ მასკარპონე ხაჭოსა და შაქრის ფხვნილთან ერთად. გაციებული ყავა დაასხით ორცხობილას, აურიეთ. შეაერთეთ ეს მასა წინასთან. აურიეთ და მოზილეთ ცომი. ცომისგან ჩამოაყალიბეთ ნიგვზის ზომის ბურთულები.
თითოეული ამოვავლოთ კაკაოში, მოვათავსოთ ბრტყელ ჭურჭელზე. გააგზავნეთ ტკბილეული მაცივარში 2-3 საათით. სუფრასთან მიტანის წინ კერძებს ხელახლა მოაყარეთ კაკაო.
სხვათა შორის, კაკაოს ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ მომენტალური შოკოლადის სასმელი (რა თქმა უნდა, ფხვნილი). კანფეტებს დამატებით სიტკბოს მიანიჭებს. ამ რეცეპტის მიხედვით მომზადებული ყავის ტკბილეული შესანიშნავი დასასრული იქნება ოჯახური წვეულებისთვის. მით უმეტეს, თუ დრო არ გაქვთ უფრო რთული დესერტის მოსამზადებლად. მოამზადეთ სიამოვნებით!